Kennisplatform over betonconstructies

Wijte nieuwe hoogleraar betonconstructies TU/e

di 18 maa 2014

Ir. Simon Wijte, directielid van Adviesbureau Hageman, wordt per 1 april deeltijdhoogleraar Material related Structural Design ? Sustainment of Concrete Structures aan de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven. Hij is daarmee de opvolger van de hoofdredacteur van Cement, prof. Dick Hordijk, die sinds begin 2013 hoogleraar betonconstructies is op de TU Delft.

Wijte studeerde in 1989 af aan dezelfde faculteit Bouwkunde van de TU/e bij de vakgroep Constructief Ontwerpen. Vervolgens is hij bij Adviesbureau Hageman in dienst getreden, waar hij sinds 2004 deel uitmaakt van de directie. Wijte is lid van een groot aantal nationale en internationale commissies. Als lid van de CEN-commissie/TC250/SC2 en WG1 werkt hij mee aan de revisie van Eurocode 2.

De onderwijstaak van Wijte richt zich op het behoud van bestaande betonconstructies bij een eventueel gewijzigde functionaliteit. Hij ziet hierbij aanknopingspunten met onder andere architectuur en de leerstoel Bouwmaterialen. Onderzoeksmogelijkheden ten behoeve van het behoud van betonconstructies zijn er op het gebied van het bepalen van de constructieve capaciteit en het verbeteren van robuustheid. Een belangrijk onderzoeksonderwerp zal ook het gedrag van bestaande betonconstructies bij aardbevingsbelastingen zijn.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren