Kennisplatform over betonconstructies

Wie zit er in de jury voor de Concrete Design Competition?

woe 10 jul 2019

De Concrete Design Competition daagt studenten Bouwkunde en Civiele Techniek uit om met idee├źn en ontwerpen te komen. De focus ligt bij de internationale prijsvraag op het materiaal beton. Nieuwe vormen, duurzame concepten en architectonische expressie. Deze week zijn de namen van de Nederlandse jury bekend gemaakt.

De nationale jury beoordeelt alle ontwerpen en kiest hieruit drie winnaars die in juni 2020 bekend worden gemaakt. Cindy Vissering van Tektoniek: "Ik ben trots op deze jurysamenstelling. Het zijn architecten met ervaring en engineers uit de industrie. Een groep mensen met passie voor het materiaal beton. Het is fantastisch om te zien dat ze hun expertise willen inzetten voor de Concrete Design Competition."

In de Nederlandse jury zitten:

 • Juliette Bekkering – professor TU Eindhoven/Bekkering Adams Architecten – voorzitter van de jury; (focus ervaring ruimtes en vormen en wat het (emotioneel) met de mens en de omgeving doet);
 • Diederik Veenendaal – Summum Engineering
  (focus duurzaamheid, innovatieve (materiaal efficiënte) constructie);
 • Marieke Kums – STUDIO MAKS
  (focus interessante architectonische vormen in verbinding van tegenstellingen);
 • Niels van der Hulst – Geelen Beton
  (focus technische uitvoerbaarheid en noviteit van het idee);
 • Max Rink – Rink Tilanus Architecten
  (focus architectonische vormgeving en uitdagend ontwerp).

 

Thema 2019-2020

Het thema van deze ronde is ’FORM-WORKS’. Dit thema kan worden uitgewerkt door een focus op de materiaaleigenschappen, het fabricageproces en/of de toepassing in nieuwe of bestaande gebouwen of constructies. Ontwerpen en innovatieve ideeën hebben betrekking op esthetische aspecten, constructieve systemen en/of fabricagemethodes. Het ontwerp kan betrekking hebben op economische of sociale aspecten of duurzaamheid (sustainability).

Internationale prijsvraag
De prijsvraag wordt tegelijkertijd in meerdere landen georganiseerd, de komende editie ook in België, Ierland en Duitsland. De landelijke winnaars mogen geheel verzorgd deelnemen aan een internationale masterclass van een week in Dublin. In deze hands-on masterclass gaan internationale teams aan de slag met een ontwerp in beton en voeren dit ook werkelijk (op schaal) uit. Daarnaast wordt er een geldprijs uitgereikt aan de drie beste ontwerpen. Inschrijven is nu al mogelijk.

Meer informatie over de Concrete Design Competition staat op Tektoniek, een initiatief van Betonhuis Cement.

Bron: Betonhuis

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren