Kennisplatform over betonconstructies

Wapeningsstaal in 3D-geprint beton
Onderzoek naar de aanhechting tussen kabels en mortel
Freek Bos, Zeeshan Ahmed, Anne Hoekstra, Theo Salet, Steven Dezaire

vrij 18 september 2020
artikel

Constructies van 3D-geprint beton (3DCP) [1-10] zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. Een veel voorkomend probleem bij deze constructies is het gebrek aan een goede wapeningsmethode [11]. Op de TU Eindhoven is een methode ontwikkeld waarbij een wapeningskabel tijdens het printproces kan worden meegenomen. Bepalend voor de effectiviteit is de aanhechting tussen deze kabels en de mortel.

bron

Dit artikel is een vertaalde bewerking van de paper Bond of Reinforcement Cable in 3D Printed Concrete van Freek Bos (TU/e), Steven Dezaire (TU/e), Zeeshan Ahmed (TU/e), Anne Hoekstra (Bekaert) en Theo Salet (TU/e). De paper is geschreven voor de RILEM-conferentie Digital Concrete 2020. Deze conferentie is georganiseerd door de TU Eindhoven en vond digitaal plaats van 6 tot 9 juli 2020. De bewerking is gedaan door ir. Marloes van Loenhout (Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam / redactie Cement).

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Nieuwste ontwikkelingen software!

Meld je aan voor de online Softwaredag op 28 oktober. Gratis voor Cement-leden!

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren