Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Voorbij Prefab ontvangt gouden CSC-certificaat

26 augustus 2021

Voorbij Prefab Beton B.V. heeft het gouden CSC-certificaat ontvangen van KIWA. Het CSC (Concrete Sustainability Council) zet zich wereldwijd in voor verduurzaming van beton. Het CSC-keurmerk geeft afnemers zekerheid over de verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid van het beton.

Met een CSC-certificaat maakt een producent zichtbaar en meetbaar dat zijn producten en de daarvoor gebruikte grondstoffen van verantwoorde herkomst zijn. Het CSC-certificaat wordt toegekend aan producenten die voldoen aan verschillende strenge duurzaamheidscriteria: bedrijfsvoering/management, milieuaspecten, sociale aspecten (waaronder arbeidsveiligheid) en economische aspecten (waaronder integriteit en bedrijfsethiek).

Het CSC-keurmerk is een vervolg op Beton Bewust. De certificering sluit aan op duurzame bouwgraadmeters als LEED en BREEAM en past in duurzame ontwikkeling zoals die is verwoord in ISO 26000 en de milieustandaard ISO 14001. Het CSC-keurmerk werd begin 2017 geïntroduceerd. In Nederland zijn er op dit moment drie certificerende instellingen die het assessmenttraject mogen uitvoeren en bij voldoende resultaat een bijbehorend certificaat mogen uitgeven, te weten Kiwa, SKG-IKOB en SGS.

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren