Kennisplatform over betonconstructies

Visionair - Hoofdredactioneel Cement 2019/8
Dick Hordijk

di 17 december 2019
artikel

We staan op de drempel van 2020. Zo'n jaartal waar in het verleden doelen aan zijn gekoppeld, zoals die voor het milieu en de Europese strategie (smart, sustainable, inclusive growth). Wat is ervan terechtgekomen? Het is ook weer een jaar om nieuwe doelen te stellen voor bijvoorbeeld 2030. Ja, hoe zal de wereld er dan uitzien?

Het deed me denken aan wat Chriet Titulaar in de tachtiger jaren zei over bellen op de fiets, praten tegen chips, betaalkaarten en het verdwijnen van geld. Daar is best veel van uitgekomen. Wie is de visionair van nu op het gebied van construeren, waarvan we later zullen zeggen dat ie ’t goed zag?

In dit laatste nummer van 2019 nemen we alvast een voorschot op 2020. Zo staan de twee verkozen Talenten van het Jaar te popelen om hun visie op de constructieve wereld te geven in de komende edities van Cement en presenteren zij zich in dit nummer. Ook in UHSB dient zich een nieuwe generatie aan, klaar voor de toekomst. En studenten van studieverenging KOers laten zien welk vernuft er in hun betonnen kano zit. De relatief nieuwe techniek 3D-betonprinten vindt steeds meer vaste grond. Zou 2020 dan het jaar van de doorbraak zijn? We staan stil bij de geprinte Vergaderfabriek en promotieonderzoek naar het constructieve gedrag van geprint beton.

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik Dirk Rinze Visser en Erik Middelkoop te bedanken voor hun interessante en uitdagende columns. Nu zij ermee stoppen, is er ruimte voor nieuwe columnisten. Nee, je hoeft niet direct een visionair te zijn, maar wellicht kun jij met jouw kijk op huidige ontwikkelingen en met toekomstperspectieven en frisse ideeën de lezers prikkelen en/of verrassen. Lijkt het je wat, neem contact op met onze vakredacteur Jacques Linssen (j.linssen@aeneas.nl).

Sta jij al te popelen om te beginnen aan het nieuwe jaar? De zinkvoegen van de metrotunnel van Rotterdam zijn er in ieder geval helemaal klaar voor. De redactie hoopt er samen met jullie ook in 2020 weer een mooi Cement-jaar van te maken en ik verwacht dat Cement er in 2030 ook gewoon nog is, zeker digitaal, maar waarschijnlijk ook nog wel in gedrukte vorm.

Een heel mooi 2020 gewenst!
 

Lees alle artikelen van deze editie of bekijk het hele nummer.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren