Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Vervolg Milestone: geprinte woningen met meerdere verdiepingen

18 juni 2024

In de lente van 2021 betrokken de bewoners de eerste geprinte woning van het project Milestone in Eindhoven. Dit project krijgt nu een vervolg met de vier woningen met meerdere verdiepingen.

Doorontwikkeling techniek

Na de realisatie van de eerste 3D-geprinte woning is op de achtergrond hard doorgewerkt aan de doorontwikkeling van de printtechniek. Saint-Gobain Weber Beamix heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van het totale proces. In samenwerking met onder meer de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is dit proces de afgelopen jaren tot in detail uitgewerkt en geoptimaliseerd.

Nieuwe ontwerpen

Er zijn twee nieuwe woningtypes ontwikkeld die, in tegenstelling tot de eerste woning, bestaan uit meerdere verdiepingen. De nieuwe woningen halen hun constructieve eigenschappen volledig uit het geprinte beton. Daarbij is er minder materiaal nodig vergeleken met bestaande bouwmethodes. De nieuwe woningen passen door het organische ontwerp – een bewoonbare 'zwerfkei' – bij uitstek in hun bosrijke omgeving. Van ieder type woning worden er twee geplaatst.

Samenwerking

Kenmerkend voor het project Milestone is de samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven. De gemeente Eindhoven is mede-initiatiefnemer en faciliteert het project, TU/e deed onderzoek en ontwikkelde modellen om het 3D-betonprinten mogelijk te maken, Saint-Gobain Weber Beamix ontwikkelde het proces dat nodig is om constante kwaliteit te leveren op de productielijn, Houben / Van Mierlo Architecten heeft de woningen ontworpen, Witteveen+Bos werkt aan de bouwtechnische en constructieve aspecten en Bouwbedrijf Van Wijnen leidt het project en bouwt de woningen.

Realisatie

Voordat de woningen daadwerkelijk worden gerealiseerd moeten ze eerst worden verkocht. De verkoop start na de zomervakantie. De verwachting is dat begin 2025 wordt begonnen met de realisatie. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Volgens planning kunnen is dat de nieuwe bewoners in de zomer van 2025 hun intrek kunnen nemen in de woningen. 

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren