Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Versterkingsplannen aardbevingsgebieden Groningen

De jonge constructeur Ruben Vorderegger - 18 juni 2021

In deze rubriek maken we kennis met Ruben Vorderegger. Hij deelt zijn ervaring als jonge constructeur bij Royal HaskoningDHV en belicht zijn werk voor de aardbevingsproblematiek in Groningen.

Over ir. Ruben Vorderegger

Leeftijd: 29 jaar
Opleiding: TU Delft, waterbouwkunde & constructiemechanica
Afstudeerproject: Application of FSI-model for high impact waves
Werkgever: Royal HaskoningDHV
Functie: consultant ingenieur
Werkzaam sinds: 2019
Baan gekregen door: sollicitatie en aanbeveling van studiegenoot
Eerste project: VIIA
Rol bij eerste project: constructeur

Mijn mening

Hoe heb je de overgang tussen studie en werk ervaren?

Ik ben afgestudeerd bij de TU Delft met een dubbele specialisatie: waterbouw en constructiemechanica. Ik had na mijn afstuderen geen duidelijke voorkeur. Ik voelde mij in ieder geval niet alleen constructeur en vond mijn vergaande interesse in de digitale ontwikkelingen hier ook niet in terug. Ik dacht dat de overgang naar werk moeilijk zou worden en dat ik een of meer van mijn interesses moest laten gaan. Nu realiseer ik mij dat ik dat geheel zelf in hand had en dat met de juiste motivatie en passie voor alles altijd een plek is. En dat je niet te gauw een compromis voor jezelf moet sluiten. Het ging dus soepeler dan ik had verwacht en ik kon verder gaan met de persoonlijke ontwikkelingen die ik tijdens mijn studie begonnen ben.

Je moet niet te gauw een compromis voor jezelf sluiten

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je werk?

Als ingenieur zijn wij opgeleid om problemen efficiënt op te lossen door ze in eerste instantie goed te identificeren. Dat doen we dagelijks met onze projecten. Wat ik als een grote uitdaging zie, is om nu te identificeren wat onze problemen van de toekomst zijn. Zo zijn wij aan het begin van de digitale revolutie. De civiele wereld is nog vrij conservatief en ik heb het dus niet over een database of het gebruik van digitale middelen. Ik zie veel ontwikkeling in de manier hoe de datastroom tussen verschillende software kan worden gelinkt als een spinnenweb in plaats van losse eilandjes. Het opzetten van parametrische modellen kan hier veel voordeel bieden en zelf lijkt het me erg interessant om ‘machine learning’ daarbij te koppelen.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren