Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Twee Stubeco-studies online gepresenteerd

2 juni 2020

Stubeco, de studievereniging voor betonconstructies, heeft twee studies afgerond. Een over 3D-betonprinten en een over ingelijmde stekwapening. Beide worden toegelicht op een webinar op 8 juni.

3D-betonprinten

Nederland heeft een vooraanstaande positie als het gaat om 3D-printen in beton. En de ontwikkelingen gaan nog steeds razendsnel. Deze innovatie geeft veel invloed op het ontwerp, engineering en productie. Al in 2016 heeft Stubeco het idee opgevat een studie uit te voeren om de stand der techniek van 3D-betonprinten in beeld te brengen. Dat heeft nu geleid tot een interessante overzichtsrapportage samengesteld door Stubeco-studiecel C-11. Gezien de grote snelheid van ontwikkelingen is het goed mogelijk dat het in een later stadium wordt aangevuld.

Het rapport zal tijdens het webinar worden toegelicht door Volker Ruitinga (Vertigo).

Inlijmen stekwapening

De tweede studie gaat over  inlijmen van stekwapening. Het betreft een update van twee eerdere studies uit 1986 respectievelijk 2003. De herziening was nodig vanwege ontwikkelingen op het gebied van normen, voorschriften, toepassingen en ervaringen. Studiecel B06-2 heeft hierbij is onder meer extra aandacht besteed aan het koppelen van nieuwe aan bestaande betonconstructies.
In deze rapportage zijn alleen de wapeningsverbindingen behandeld. Koppelsystemen voor constructiedelen, zoals gevelverankeringen en kolomvoeten, worden later in een eventuele tweede rapportage toegevoegd.

Het rapport al tijdens het webinar worden toegelicht door Marjan Vos-Pols (Hilti).

Webinar

Het webinar start op 8 juni om 14:30 uur. Deelname is gratis voor Stubeco-leden. Inschrijven kan via Mijn Stubeco op Stubeco.nl.

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren