Kennisplatform over betonconstructies

Topologische optimalisatie geprinte brug
Onderzoek naar materiaaleigenschappen en optimale vorm van een voetgangersbrug
Koji Kinomura, Satoshi Murata, Yujin Yamamoto, Hirotoshi Obi, Akihito Hata

zo 20 september 2020
artikel

De ontwikkeling van 3D-printtechnieken en printbare materialen heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Testen van praktisch toepasbare constructies op grote schaal hebben echter maar in beperkte mate plaatsgevonden. In een onderzoek in Japan is nu een voetgangersbrug, na een topologische optimalisatie en een EEM-analyse geprint en beproefd.

Bron

Dit artikel is een vertaalde bewerking van de paper Application of 3D printed segments designed by topology optimization analysis to a practical scale prestressed pedestrian bridge van Koji Kinomura, Satoshi Murata, Yujin Yamamoto, Hirotoshi Obi en Akihito Hata (allen Taisei Corporation, Advanced Center of Technology, Yokohama, Japan). De paper is geschreven voor de RILEM-conferentie Digital Concrete 2020. Deze conferentie is georganiseerd door de TU Eindhoven en vond digitaal plaats van 6 t/m 9 juli 2020. De bewerking is gedaan door ir. Paul Lagendijk (Aronsohn Constructies raadgevende ingenieurs b.v. / redactie Cement)

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren