Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Thema-avond Robuustheid 23 maart

23 februari 2022

Op 23 maart organiseert YouCon een thema-avond voor jonge constructeurs over robuustheid. Tijdens het evenement wordt antwoord gegeven op de vraag hoe robuustheid in de norm is verwerkt en welke veranderingen we mogen verwachten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden risico's in ontwerp en proces toegelicht. Ook krijgt de constructeur handvatten hoe niet-lineair rekenen extra inzicht kan geven. Het evenement vindt plaats bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort.

Met regelmaat komen instortingen in het nieuws. Een goed robuust ontwerp verkleint de kans op hierop. Daarom organiseert YouCon, de vereniging van en voor jonge cnstructeurs op woensdag 23 maart een thema-avond over het onderwerp.

De avond begint breed met een lezing door Robby Caspeele (Universiteit Gent) over de filosofie van robuustheid en de implementatie hiervan in de norm. Hoe is robuustheid in de norm verwerkt en welke veranderingen zitten eraan te komen? Het tweede deel van de avond staat in het teken van praktijkvoorbeelden. Wouter Meijers (Royal HaskoningDHV) is betrokken geweest bij diverse onderzoeken van instortingen en schadegevallen bij stadions. Aan de hand van deze praktijkvoorbeelden geeft hij inzicht in de risico’s in het ontwerp en proces. Daarnaast zal er ook ingezoomd worden op hoe niet-lineair rekenen de constructeur kan helpen.

Meer informatie en aanmelden
Ben jij een jonge constructeur en wil jij meer weten over robuustheid? Meld je dan hier aan.

Programma
18:00 uur - Binnenkomst met eten
18:30-19:15 uur - Presentatie Robby Caspeele (Universiteit Gent)
19:15-19:30 uur - Korte pauze
19:30-20:15 uur - Presentatie Wouter Meijers (Royal HaskoningDHV)
20:15-21:00 uur - Kleine borrel

Locatie
RHDHV Kantoor Amersfoort
Laan 1914 35
3818 EX Amersfoort

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren