Kennisplatform over betonconstructies

Studierapport over schoonbeton en bekistingen

ma 19 jun 2017

Stubeco heeft een groene versie uitgebracht van een studierapport met aandachtspunten bij toepassing van bekistingen bij schoonbeton. Het betreft het rapport 'Schoon oppervlak' van studiecel A-08. Het rapport is gebaseerd op vier artikelen die eerder zijn verschenen in Betoniek Vakblad.

Het rapport gaat in op de invloed van de bekisting op het resultaat van schoonbeton. Duidelijk wordt dat bekisting een zeer bepalende factor is voor het oppervlak van beton. Dat geldt voor veel aspecten van die bekisting. Zo is uiteraard het oppervlak, de contactbekisting, zeer invloedrijk. Maar ook het overallontwerp van de bekisting speelt een grote rol omdat dat de stijfheid bepaalt. Tot slot hebben ook diverse zaken in de uitvoering van de bekisting en het gebruik van ontkistingsmiddelen invloed op het uiterlijk van beton. Het is kortom een veelheid aan onderwerpen die allemaal aan bod komen in het rapport.

Stubeco-bijeenkomst

De groene versie van rapport is besproken bij een kwartaalbijeenkomst van Stubeco op 15 juni in Cuijk. Daar werden enkele aandachtspunten genoemd en suggesties ter verbetering gedaan. Op basis van alle opmerkingen zal de studiecel het rapport definitief maken. Zodra dat het geval is, komt het beschikbaar op www.stubeco.nl.

Betoniek-artikelen

Het rapport is gebaseerd po vier Betoniek-artikelen:

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren