Kennisplatform over betonconstructies

Stappenplan breedplaatvloeren nader toegelicht

vrij 22 dec 2017

Het eerder gepubliceerde informatiedocument over de beoordeling van gebouwen met breedplaatvloeren is nader toegelicht. Daartoe heeft Adviesbureau Hageman in opdracht van BZK en in overleg met diverse partijen een aanvullend document opgesteld.

Het informatiedocument voor de beoordeling van gebouwen met breedplaatvloeren werd op 9 oktober 2017 gepubliceerd door BZK. Dit document werd opgesteld door Adviesbureau Hageman, naar aanleiding van het instorten van de parkeergarage Eindhoven Airport op 27 mei 2017. Hierbij werd input gebruikt van onder andere VNconstructeurs, COBc, TNO, Bouwend Nederland, BFBN en het Rijksvastgoedbedrijf. Hoewel deze partijen goed met dit document kunnen werken, bestond er behoefte aan een nadere toelichting bij het stappenplan en de risicoanalyse die in dit informatiedocument zijn beschreven. 

Rekenvoorbeelden en proefbelastingen

In het nieuwe document worden de afzonderlijke beoordelingstappen toegelicht. Verder geeft het document rekenvoorbeelden en informatie over proefbelastingen. Ook het toelichtende document is opgesteld door Adviesbureau Hageman in overleg met eerder genoemde organisaties.

Toelichting informatiedocument

Meer over het toelichtende document staat op www.rijksoverheid.nl. Daar is het document ook te downloaden.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Inschrijving geopend!

Je kunt je nu aanmelden voor de online Softwaredag op 28 oktober

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren