Kennisplatform over betonconstructies

Open Cement eventSoftwaredag 2020

28 oktober 2020

Op woensdag 28 oktober 2020 organiseert Cement de 2e editie van de Softwaredag. De Softwaredag is een studiedag waarop leden, maar ook niet-leden van Cement kennis kunnen opdoen rondom de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van software voor constructeurs.

Onder andere door verschillende deelsessies en presentaties/demo's, krijg je een goed beeld van de software die je kan helpen bij een goed constructief ontwerp. 

Het programma ziet er als volgt uit (exacte invulling nader te bepalen, mede afhankelijk van aantal sponsoren):

 • 14.00 uur    Centrale aftrap door dagvoorzitter – Jacques Linssen
 • 14:10 uur    Keynote 1 – Jeroen Pat
 • 14:40 uur    Deelsessies ronde 1 
 • 15:10 uur    Deelsessies ronde 2
 • 15:40 uur    Pauze / virtuele ontmoeting
 • 16:00 uur    Deelsessies ronde 3 
 • 16:30 uur    Deelsessies ronde 4
 • 17:00 uur    Keynote 2 – Lex van der Meer – Niet-Lineair Rekenen, de nieuwe standaard voor de constructeur?
 • 17:20 uur    Centrale afsluiting
 • 17:30 uur    Einde programma


Locatie
Online webinar

Tijdstip
Woensdag 28 oktober van 13.00 uur tot 18.00 uur

Kosten
Deelname is gratis voor leden (dit geldt niet als je alleen de nieuwsbrief ontvangt) / €50,- voor niet-leden.

Keynote
Na een centrale aftrap geven we het woord aan onze keynote spreker Jeroen Pat, innovator bij TBI. Hij neemt ons plenair mee in de digitalisering in de bouw en de invloed die dat heeft op het ontwerpproces, met uiteraard in het bijzonder het constructieve ontwerp.

Deelsessies
De deelsessies worden verzorgd door de partners van de Cement Softwaredag. 

Construsoft - Wapening in 2D of 3D?
Het modelleren van wapening in 3D biedt voordelen en kansen. Het geeft meer inzicht, waardoor ‘maakbare’ wapening kan worden ontworpen, materiaal kan worden geoptimaliseerd en minder ontwerpfouten worden gemaakt. Wijzigingen kunnen makkelijk worden doorgevoerd tekeningen en buigstaten kunnen automatisch worden gegenereerd. Maar er zijn ook de nodige valkuilen. Er is expertise nodig en het kost extra tijd en geld. Lees meer...

Tijdens de Softwaredag gaan we in op de voordelen en kansen van het 3D-modelleren van wapening en willen we discussiëren over de valkuilen.

Struct4U Geïntegreerd rekenen aan balkroosters
In het pakket XFrame3d is de berekening van betonnen balkroosters volgens de Eurocode volledig geïntegreerd. In één model kunnen ook staal- en houtconstructies worden berekend. Reactiekrachten uit die constructies hoeven niet per se handmatig te worden ingevoerd, wat bij andere pakketten vaak wel het geval is. Daarmee is XFrame3d meer dan alleen een balkroosterprogramma. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk platen te berekenen met eventuele sparingen. Onlangs is bovendien de mogelijkheid geïmplementeerd aardbevingsberekeningen uit te voeren volgens de Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 9998+C1:2020.

Tijdens de Softwaredag laten we de berekening van een balkrooster inclusief betonplaten zien.

Buildsoft Nieuwe mogelijkheden plaatwapening
Met de Diamonds-module voor praktische wapening kun je in no-time platen wapenen en communiceren naar de tekenaar. Je tekent netten en staven, om het even waar in de plaat en dit direct op scherm. Dankzij de handige visualisatie identificeer je in een oogopslag de zones die nog additionele wapening vereisen.

Deze praktische tool wordt tijdens de Softwaredag toegelicht.

VIKTOR - Digitale bouwblokken voor ingenieurs
De combinatie van slim gebruik van data en digitale technologieën biedt ook in de bouw en infra veel kansen. De voordelen lijken evident. Domeinspecialisten hoeven niet langer handmatige repeterende berekeningen of analyses te maken en er kunnen sneller en meer scenario’s worden doorgerekend. Een toolbox met digitale bouwblokken, gebouwd in het platform VIKTOR, kan de engineering concrete oplossingen bieden voor vele digitale uitdagingen. Zo hebben BAM, Ballast Nedam en Heijmans collectief een applicatie ontwikkeld. Op de Cement Softwaredag hoor je onder andere hoe dit proces gegaan is en wat het oplevert.

Packhunt.io - Platform voor parametrische diensten
White Lioness technologies heeft met Packhunt.io een platform op de markt gebracht waarmee en waarop parametrische diensten kunnen worden gebruikt en aangeboden door anderen. En dat op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Zonder te kunnen programmeren kan een engineer zijn kennis omzetten in parametrische Grasshopper-modellen. Vaak helpen wij vanuit White Lioness daar in eerste instantie bij door samen de eerste product- of salesconfigurator of berekening te maken. En daarna leren we u hoe het werkt, zodat u het zelf kunt. En uiteindelijk kunnen, als u dat wenst, ook anderen gebruik maken van uw kennis en resultaat, zodat u een extra afzetkanaal heeft via ons platform.

Wilt u meer weten over parametrisch ontwerpen, of over de mogelijkheden die Packhunt.io u biedt? Bezoek dan onze virtuele stand en presentatie tijdens de Cement Softwaredag.

Aanmelden
Meld je hieronder aan via de button. Lukt het inschrijven niet helemaal? Stuur dan een mailtje naar m.matthijssen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde. Het is ook mogelijk om zelf een deelsessie te organiseren als jij een onderwerp/product hebt, dat aansluit op het onderwerp van de dag. Je kunt je interesse kenbaar maken bij Marjolein Heijmans, m.heijmans@aeneas.nl

We zien je graag op 28 oktober!

Tot 2 dagen voor het evenement is kosteloos afmelden mogelijk, hierna brengen we €15 administratiekosten in rekening.

De Cement Softwaredag wordt mogelijk gemaakt door partners. Deze partners verzorgen verschillende deelsessies tijdens de studiemiddag. Heb jij ook interesse om partner te worden van de Cement Softwaredag en wil je ook een deelsessie geven aan onze leden? Neem dan contact op met Marjolein Heijmans via m.heijmans@aeneas.nl en vraag naar de mogelijkheden.

details

 • Tijd 13.00 - 18.00 uur
 • Locatie Online webinar
 • Onderwerp Softwaremogelijkheden voor constructeurs
 • Kosten Gratis voor leden (dit geldt niet als je alleen de nieuwsbrief ontvangt) / €50,- voor niet leden

Copyright 2020 Aeneas Media

Inschrijving geopend!

Je kunt je nu aanmelden voor de online Softwaredag op 28 oktober

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren