Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Software voor ankerberekeningen

21 september 2009

Met PROFIS Anchor 2 introduceert Hilti een compleet vernieuwd programma voor ankerberekeningen. Daarmee wordt het voor constructeurs nog eenvoudiger om iedere verankering realistisch te modelleren met ankerplaatvormen in alle soorten en maten.

Het programma maakt het mogelijk te kiezen voor de juiste ankers en te berekenen wat de toelaatbare belastingen zijn. De vernieuwde gebruikersinterface leidt de gebruiker via voor constructeurs herkenbare stappen door het ontwerpproces.

Naar wens kan de gebruiker de uitkomsten optimaliseren en/of een (alternatieve) oplossing zoeken door parameters te wijzigen. Dat kan door zelf het 3D model aan te passen of door de software een suggestie te laten doen. Het programma geeft direct de aangepaste uitkomsten weer nadat een wijziging in het model is doorgevoerd.

 

Er wordt gebruikgemaakt van de mogelijkheden die de recente ontwikkelingen op het gebied van rekenmethoden en goedkeuringen voor lijmankers bieden. De technische database stoelt op de (inter)nationale goedkeuringen zoals ETAG, ACI en/of ICC.

 

Het is nu toegestaan om een verankeringslengte te kiezen tussen 4x en 20x de diameter van het anker. Standaard wordt automatisch de kortst mogelijke verankeringslengte binnen het toegestane bereik uitgerekend. Daarnaast kan ook voor een vooraf gedefinieerde verankeringslengte de capaciteit worden bepaald.

 

Naast de voorgedefinieerde ankerplaatvormen en ankeropstellingen kan ook voor worden gekozen zelf een ankerplaat te ontwerpen in een specifieke vorm, met opgave van excentriciteit van lastaangrijping en ankeropstelling. Ook afwijkende eigenschappen van staal en beton zijn vrij definieerbaar. Voor afwijkende eenheden kan de eenheden-set worden aangepast. Ook kunnen de eenheden automatisch worden omgerekend naar de standaard eenheid waarop de software is ingesteld.

 

Gratis download

Het programma is kosteloos te downloaden op www.hilti.nl/profissoftware. Updates zullen automatisch worden verstrekt.

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren