Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Sanering van gemeentelijke gebouwen met textielgewapend beton

22 juni 2009

De grote behoefte aan sanering van openbare gebouwen is reeds lang bekend, en in het kader van de subsidies uit het conjunctuurpakket II bestaat nu ook de mogelijkheid om hiervoor snel uitkomst te brengen. Hering voorziet daarvoor een innovatie in de bouw en de renovatie van gevels. Textielgewapende betonnen systeemelementen worden gemonteerd op een reeds bestaande gevel en verlenen hem een nieuwe glans.

Textielgewapende betonnen constructiedelen maken een enorm spaarzame omgang met de betondeklaag mogelijk. Daardoor ontstaan slanke en relatief lichte elementen met een groot formaat, die tijdens het hele productie- en montageproces goed gemanoeuvreerd kunnen worden.

Hering is al meer dan 35 jaar vertrouwd met de ontwikkeling, productie en montage van gevelelementen van architectuurbeton. In een vroeger project met de TU Dresden werd reeds een kleine textielgewapende betonplaat voor de gevelbekleding en renovatie ontwikkeld en onder de productnaam betoShell® succesvol op de markt gebracht.

 

In het kader van een verder onderzoeksproject aan de RWTH Aken werd dit product verder ontwikkeld. Als afsluiting van het project werden aan het pilootobject, een nieuwbouw voor het Instituut voor massieve bouw van de RWTH Aken, voor het eerst textielgewapende elementen met een groot formaat gemonteerd. Daarmee staat de markt nu een gordijngevel ter beschikking, waarvan de afzonderlijke elementen bij een oppervlak van 12 m2 een plaatdikte van slechts 35 mm bezitten.

 

Doordat de transportkosten door het lagere gewicht van de afzonderlijke elementen lager uitvallen, zijn lange leveringstrajecten minder van negatieve invloed op de commercialisering. De veelzijdigheid van het betonmengsel en de slankheid van de afzonderlijke elementen maken de textielgewapende gordijngevel overal tot een aantrekkelijke optie, waar een bekleding nodig of gewenst is ? zij het bij nieuwe gebouwen of in het kader van energetische gevelrenovaties. Als bijvoorbeeld een oud gebouw door een extra isolatie opgewaardeerd moet worden, dan valt de volumetoename met een textielgewapende gordijngevel duidelijk lager uit dan bij met staal gewapend beton.

Na de afsluiting van het onderzoeksproject met de RWTH Aken vermeldt Hering nu de eerste opdracht voor de nieuw ontwikkelde gordijngevel: vanaf maart 2010 worden aan de Chirurgische kliniek Ulm 240 gevelelementen zo hoog als een verdieping met een dikte van maar 30 mm gemonteerd.

 

Meer informatie vindt u op onze website onder de volgende link:

Sanering

 

Bron: Firma Hering

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren