Kennisplatform over betonconstructies

Rob Wolfs nieuw redactielid Cement

ma 20 apr 2020

Rob Wolfs (TU Eindhoven) treedt toe tot de redactie van Cement. Hij neemt de plek in van René Braam, die na 13 jaar afscheid neemt.

Dr.ir. Rob Wolfs (28), promoveerde in 2019 aan de TU/e op het constructieve gedrag van 3D-geprint beton. Hij was eerder voorzitter van het bestuur van KOers en lid van het bestuur van YouCon en is momenteel actief als Assistant Professor op het gebied van digitale ontwerp- en maaktechnieken in de bouw, waaronder parametrisch ontwerpen en optimaliseren, robotisering, en 3D-printen. Met Wolfs houdt de redactie een directe band met de universitaire wereld.

Wolfs neemt de plaats in van dr.ir.drs. René Braam, die van 2000 tot september 2019 als onderzoeker en docent verbonden was aan de TU Delft en nu volledig in dienst is bij Adviesbureau Hageman, waar hij al vanaf 2009 in deeltijd werkzaam was. Braam, die in 1990 promoveerde aan de TU Delft en in 1997 een master op het gebied van bedrijfseconomie voltooide, staat bekend als specialist van onder meer scheurvorming in beton, hogesterktebeton, staalvezelbeton en (gedeeltelijk) voorgespannen beton. Vanuit Hageman is hij betrokken bij (schade)onderzoek, second opinions en constructief advies. Velen zullen hem ook kennen als auteur van een aantal bekende studieboeken, waaronder CB2 - Constructieleer Gewapend Beton en CB4 – Ontwerpen in Gewapend Beton. Zijn inhoudelijke kennis was van grote toegevoegde waarde voor het platform Cement, waarvoor hij vanaf 2007 zitting had in de redactie.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren