Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Renovatie Suurhoffbrug

De jonge constructeur Michelle Sonneveld - 27 april 2022

In deze rubriek maken we kennis met Michelle Sonneveld. Zij deelt haar ervaring als jonge constructeur bij de renovatie van de bestaande Suurhoffbrug.

Over ir. Michelle Sonneveld

Leeftijd: 26 jaar
Opleiding: TU Delft, Civiele Techniek, Structural Engineering
Afstudeerproject: Sensitivities and prerequisites of the application of the Energy Flux Analysis to high-rise structures excited by wind using in situ measurements
Werkgever: Arup
Functie: constructeur
Werkzaam sinds: 2020
Baan gekregen door: sollicitatie
Belangrijk in ontwikkeling: Rob Doomen (Pieters Bouwtechniek) en mijn inspirerende collega’s bij Arup
Eerste project: Renovatie bestaande Suurhoffbrug
Rol bij eerste project: constructeur

Mijn mening

Wat heeft je overtuigd constructeur te worden?

Mijn interesse voor de gebouwde omgeving is ontstaan tijdens vakanties als kind. Deze bestonden uit dagenlang struinen door steden en dorpjes. Ik kreeg steeds meer interesse voor architectonische en stedenbouwkundige aspecten en ik merkte verschillen tussen bouwstijlen op. De studie bouwkunde stond hoog op mijn lijstje, maar ik wilde dat er ruimte was voor mijn belangstelling voor wiskunde. Het constructeursvak is een perfecte combinatie van beiden.

Pas als er iets misgaat erkent de maatschappij de relevantie van de constructeur. Ondanks deze onbekendheid geeft het voldoening dat je als constructeur eigenlijk een enorme impact hebt. Samen met de architect speelt de constructeur een belangrijke rol in het creëren van een prettige leefomgeving. We weten inmiddels allemaal dat de bouwsector verantwoordelijk is voor 40% van de CO2-uitstoot. Juist door in deze sector te werken is het mogelijk een verschil te maken en de belasting op het milieu te beperken. 

Heeft je werk voldaan aan de verwachtingen die je had toen je eraan begon?

Lange tijd lag mijn aandacht bij gebouwen en tijdens een tussenjaar na mijn bachelor Civiele Techniek heb ik met veel plezier bij Pieters Bouwtechniek gewerkt. Ik vond het geweldig om met de architect te puzzelen en aan de hand hiervan een constructief ontwerp te maken. Voor mijn afstuderen besloot ik echter om dieper het onderzoek in te duiken. Bij TNO heb ik onderzoek gedaan naar een methode om demping in hoogbouw te bepalen door middel van metingen. Dit onderzoekend werk trok mij ook, waardoor ik het lastig vond een richting te kiezen. Na verdere oriëntatie kwam ik in contact met de infrastructuurafdeling van Arup. Het werk van dit team is heel afwisselend. Het werk is diepgaand en onderzoeksgericht, maar met een praktische toepassing. Tijdens mijn eerste project bij Arup kwam alles samen: ontwerp, onderzoek, uitvoering.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren