Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Recladding 161 Kent Street

De jonge constructeur Lorijn Bauer - 6 september 2021

In deze rubriek maken we kennis met Lorijn Bauer. Hij deelt zijn ervaring als façade engineer bij Inhabit Group voor het project 161 Kent Street in Sydney.

Over ir. Lorijn Bauer

Leeftijd: 28 jaar
Opleiding: TU Delft, Structural Engineering
Afstudeerproject: Long-span Timber Roof Structure for the New Feyenoord Stadium, Royal HaskoningDHV
Werkgever: Inhabit Group, Sydney, Australië
Functie: façade engineer
Werkzaam sinds: november 2020
Baan gekregen door: sollicitatie en persoonlijk netwerk
Belangrijk in ontwikkeling: collega’s Inhabit en technische kennis binnen het bedrijf
Eerste project: Recladding 161 Kent Street, Sydney
Rol bij eerste project: constructeur

Mijn mening

Wie of wat heeft je overtuigd constructeur te worden?

Ik kom uit een familie waar al generaties lang velen een technische studie hebben afgerond. Menig familielid is in de bouw actief geweest als constructeur of architect. Mijn ouders hebben elkaar bijvoorbeeld leren kennen in Delft, waar mijn vader civiele techniek studeerde en mijn moeder bouwkunde. Van jongs af aan heeft er dus altijd nadruk gelegen op de gebouwde omgeving. Elke vakantie bezochten wij steden om daar specifieke projecten te bekijken. Als tiener verdiende ik bij door te klussen aan mijn ouderlijk huis. Dit was de ideale speeltuin voor mijn ouders om hun interesses te verwezenlijken met de hulp van mijn zus en mij. Kortom, als interesse voor de gebouwde omgeving er van nature al niet in zat, dan is die wel met de paplepel ingegoten.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je werk?

Tijdens de pandemie met een nieuwe baan in het buitenland te starten, en dat in een niche waar ik niet specifiek voor ben opgeleid, was een grote uitdaging. Ik ben opgeleid als structural engineer en dat omvat maar een deel van het vakgebied van mijn huidige baan: façade engineer. Ik miste onder andere kennis op het gebied van bouwfysica en detaillering. Het was dus zaak dat ik snel veel zou bijleren. Dat heb ik veelal zelfstandig moeten doen, aangezien mijn collega’s voornamelijk vanuit huis werken. Ik word gelukkig goed geholpen door mijn mentor binnen het bedrijf. Andere uitdagingen zijn het omgaan met verschillende culturen en communicatie in een taal die niet mijn moedertaal is. Het positieve daarvan is dat ik mij op cultureel vlak heel snel ontwikkel.

Een betere balans tussen verschillende bouwmaterialen zal zowel betere ontwerpen als een duurzamere toekomst opleveren

Hoe zal het vak constructeur zich in de toekomst ontwikkelen?

De invloed van computergestudeerde berekeningen en modellen zal toenemen om zo meer complexe constructies te kunnen realiseren. Dit levert veel tijdswinst op doordat repetitieve taken worden geautomatiseerd. Gesteund door de rekenkracht van de computer, kan de constructeur meer tijd besteden aan het vinden van slimme oplossingen. Alles kan worden berekend, maar een efficiënte constructeur zal door middel van een goede basiskennis weten welke paden hij of zij moet bewandelen.

Verder hoop ik zelf dat constructieve houtbouw meer zal worden toegepast. Ik ben ervan overtuigd dat een betere balans tussen verschillende bouwmaterialen, zowel betere ontwerpen als een duurzamere toekomst zal opleveren. Hierbij moet het willen ontwikkelen van betere oplossingen de essentie  zijn, in plaats van de nadruk leggen op wat de huidige winnaars zijn. Een stalen brug van 100 jaar geleden zou nu een slecht ontwerp zijn, maar is wel cruciaal geweest in ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren