Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Parkeergarage Eindhoven gesloopt

8 december 2017

De in aanbouw zijnde parkeergarage P1 op Eindhoven Airport, die op 27 mei 2017 gedeeltelijk is bezweken, wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Dat bleek van diverse opties uiteindelijk de meest realistische.

BAM zal naar verwachting 2 januari 2018 met de sloopwerkzaamheden beginnen. Hierover vindt afstemming plaats met de gemeente Eindhoven. Met de sloop en de afvoer van het puin zijn circa drie maanden gemoeid. Naar verwachting start BAM begin april 2018 met de bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw. De oplevering is volgens planning begin juni 2019.

Zelfde ontwerp

Na de sloopwerkzaamheden kan de veiligheidszone worden opgeheven. Dit betekent dat na de sloop begin april de Luchthavenweg normaal toegankelijk zal zijn en het tijdelijke parkeerterrein P1 in gebruik kan worden genomen, zoals het eerder was gedurende de bouwperiode van de parkeergarage. De bereikbaarheid van het bedrijventerrein Eindhoven Airport en de luchthaven zal hierdoor zijn genormaliseerd.

Aankomende maanden zal een plan van aanpak worden opgesteld voor de nieuwbouw. De nieuwbouw zal worden gerealiseerd in lijn met het bestaande ontwerp, waarbij vanzelfsprekend extra aandacht zal worden besteed aan de constructieve veiligheid.

Partijen zijn nog in overleg over de aansprakelijkheidsvraag.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren