Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Oud en Nieuw - Hoofdredactioneel Cement 2021/8

Dick Hordijk - 21 december 2021

Ja hoor, daar is ie bijna weer, de jaarwisseling. Wat had ik gehoopt het in een korte terugblik op het jaar nu niet meer over corona te hoeven hebben. Maar helaas, zeker met de huidige opleving van het virus ontkom ik daar niet aan. Behalve het feit dat redactievergaderingen online waren, was de impact voor Cement gelukkig minimaal. Ik zeg er gelijk bij mee te leven met mensen die er in hun gezondheid door zijn geraakt of er een naaste door hebben verloren. Ook gaan mijn gedachten uit naar ondernemers en anderen, die er hun beroep niet meer of slechts in beperkte mate door kunnen uitoefenen.

In deze laatste editie van 2021 weer voldoende informatie over bekende - je zou kunnen zeggen oude - onderwerpen, zoals dwarskracht en aardbevingsbestendigheid. Maar er is ook ruimte voor iets wat nieuw is: het selectief slopen van betonconstructies.

Ik heb de titel ‘Oud en Nieuw’ van dit hoofdredactioneel niet alleen gekozen vanwege de komende jaarwisseling en om het te koppelen aan de inhoud (nee, ik noem dat bewust niet ‘content’) van dit nummer. Er is namelijk nog een andere (in ieder geval voor mij) belangrijke actualiteit. Zoals jullie kunnen lezen, draag ik na 10 jaar per 1 januari aanstaande mijn taak als hoofdredacteur over aan Max Hendriks, de kersverse hoogleraar Betonconstructies aan de TU Delft. Waar ik natuurlijk niet mee wil zeggen dat ik oud ben en Max nieuw is :-). Maar er wordt bij Cement wel een periode afgesloten en er breekt een nieuwe aan.

Hoewel jullie misschien wel een idee hebben van hoe het reilt en zeilt bij de redactie van Cement, kunnen jullie nu controleren of dat idee klopt. In het kader van mijn afscheid als hoofdredacteur van Cement geef ik jullie op pagina 7 een kijkje in de keuken van de redactie. Zoals ik schrijf, ben ik super trots op Cement en ik zal mijn Cement-familie en de ‘feestdagen’ zeker gaan missen. Maar dat wel in de wetenschap dat Cement de komende vele jaren in handen is van een professionele redactie en een uitstekende hoofdredacteur.

Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor het feit dat ik 10 jaar jullie hoofdredacteur heb mogen zijn.

Het ga jullie en Cement goed!

Lees alle artikelen van deze editie of bekijk het hele nummer.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren