Kennisplatform over betonconstructies

Oriëntatie staalvezels in 3D-geprint beton
Onderzoek naar de invloed van het printproces op de vezeloriëntatie en het effect op de mechanische eigenschappen
Arun Arunothayan, Behzad Nematollahi, Jay Sanjayan, Ravi Ranade, Shin Hau Bong, Kamal Khayat

di 22 september 2020
artikel

Ondanks de groeiende belangstelling voor 3D-betonprinten blijft de geringe treksterkte een serieuze beperking in de verdere ontwikkeling van deze technologie. Het inzetten van korte staalvezels vormt een mogelijkheid om daar verbetering in te brengen. Eén van de vragen die daarbij beantwoord moet worden, is of en zo ja, in welke mate het printproces de vezeloriëntatie beïnvloedt en welk effect dit op de mechanische eigenschappen heeft. In een studie aan de Swinburne University of Technology (AUS) is een stap gezet in het verkrijgen van het antwoord op die vraag.

Bron

Dit artikel is een vertaalde bewerking van de paper Quantitative evaluation of orientation of steel fibers in 3D-printed ultra-high performance concrete van Arun Arunothayan (Swinburne University of Technology / AUS), Behzad Nematollahi (Swinburne University of Technology / AUS), Jay Sanjayan (Swinburne University of Technology / AUS), Ravi Ranade (University at Buffalo / VS), Shin Hau Bong (Swinburne University of Technology / AUS) en Kamal Khayat (Missouri University of Science and Technology / VS). De paper is geschreven voor de RILEM-conferentie Digital Concrete 2020. Deze conferentie is georganiseerd door de TU Eindhoven en vond digitaal plaats van 6 tot 9 juli 2020. De bewerking is gedaan door ir. Paul Lagendijk (Aronsohn Constructies raadgevende ingenieurs b.v. / redactie Cement).

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Nieuwste ontwikkelingen software!

Meld je aan voor de online Softwaredag op 28 oktober. Gratis voor Cement-leden!

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren