Kennisplatform over betonconstructies

Optimale krachtsafdracht hoofddraagconstructie Depot Boijmans Van Beuningen
Kunstwerk in beton (2)
Pim Peters RO, Myrte Loosjes

vrij 21 juni 2019
artikel

Het Depot Boijmans Van Beuningen is in alle opzichten een bijzonder 'kunstwerk', want een gebouw kun je het eigenlijk niet noemen. Een icoon dat naast het bewaren van de waardevolle stukken uit de kunstwereld, deze stukken ook toegankelijk maakt voor het publiek. Voor opdrachtgever en architect een grote opgave om het ontwerp van en het gebruik binnen dit kunstwerk vast te leggen. En voor de constructeur een uitdaging om daarbij een rationele en dienstbare constructie te ontwerpen. Vanzelfsprekend moeten daarbij alle opties worden onderzocht en alternatieven worden aangedragen om het meest optimale integrale resultaat te behalen.

Drieluik

Dit is het tweede artikel in een serie van drie over het Depot Boijmans Van Beuningen. Dit artikel gaat over het constructief ontwerp. Het eerste artikel gaat over het architectonisch ontwerp en het derde over de robuustheidsanalyse.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren