Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Nieuwe ambassadeurs constructeursvak 2 november bekend

28 september 2021

De Constructeur en het Talent van het Jaar 2021 worden dinsdag 2 november tijdens Building Holland bekendgemaakt. De jaarlijkse verkiezing is wederom tot stand gekomen door een samenwerking tussen VNcontructeurs, KPE-groep en het HTI, en heeft als doel de rol en relevantie van de constructeur beter zichtbaar te maken. Aanmelden van kandidaten voor de verkiezing kan nog tot en met 8 oktober.

De uitreiking van de titels Constructeur en Talent van het Jaar vindt dinsdag 2 november plaats op het hoofdpodium van Building Holland. Het driedaagse evenement voor bouw en vastgoed, dat van 2 t/m 4 november in de RAI Amsterdam plaatsvindt, staat dit jaar compleet in het teken van duurzame innovaties. Tijdens het evenement worden er visies, innovaties en oplossingen gepresenteerd om de bouw- en vastgoedsector te laten zien hoe zij een doorslaggevende rol in deze ’net zero’-transitie kunnen waarmaken.

Duurzaamheidsdoelstellingen
Ook de constructeur kan niet meer om duurzaamheidsdoelstellingen heen. Daarom is VNconstructeurs samen met KPE-groep en het HTI ook op de beursvloer aanwezig. In een lounge zullen diverse experts en genodigden aan de Constructeurstafel het gesprek met elkaar aangaan over de rol die de constructeur bij die duurzaamheidsdoelstellingen kan én moet spelen. En natuurlijk om gebouweigenaren, opdrachtgevers en anderen te ontmoeten. Daarnaast organiseert VNconstructeurs op dinsdagochtend een side event met meerdere sprekers. In deze presentaties staan de thema’s verduurzaming en energietransitie centraal en wordt de toegevoegde waarde van de constructeur in de gehele keten besproken. Constructeur en Talent van het Jaar 2020, Arjan Habraken en Marijn Bruurs, zullen ook aanwezig zijn. Beiden hebben hun titel in 2020 in ieder geval deels te danken aan hun inzet voor verduurzaming en samenwerking in de keten.

Onmisbaar, maar vaak onzichtbaar
De verkiezing van de Constructeur van het jaar en het Talent van het jaar gaat over de toekomst van het vakgebied. De maatschappelijke relevantie van de constructeur is groot. De bijdrage aan het realiseren van veilige, duurzame en zeker ook mooie bouwwerken is onmisbaar, maar vaak onzichtbaar. De verkiezing is erop gericht om de zichtbaarheid van die bijdrage te vergroten. Binnen, maar vooral ook buiten de sector. Voor de titels komen dan ook personen in aanmerking die een ambassadeur zijn van het vak. Personen die zich op een bijzondere wijze gepresenteerd hebben en bovengemiddeld presteren op deze vier criteria: samenwerking, maatschappelijk relevant, vernieuwend en aansprekend, en ontwikkeling vakgebied.

Nomineren
Kijk voor meer informatie op www.constructeurvanhetjaar.nl en geef de constructeur op waarvan jij vindt dat deze in de spotlight mag komen te staan. Nomineren kan nog tot en met 8 oktober 2021.

Bestellen van tickets voor Building Holland kan hier gratis.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren