Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Nieuw deel reeks cementnormen gepubliceerd

14 juni 2021

Deel vijf uit de reeks cementnormen, NEN-EN 197-5, is gepubliceerd. In deze nieuwe norm worden twee nieuwe composietcementen gespecificeerd.

Het gaat om een norm voor twee recentelijk ontwikkelde cementtypes CEM II/C-M en CEM VI, respectieveleijk portland-composietcement en composietcement. Deze typen cement zijn uitvoerig getest op geschiktheid voor (al dan niet) gewapend beton. De cementtypen en sterkteklassen die zijn gedefinieerd in de norm, geven gebruikers en opdrachtgevers de mogelijkheid om duurzaamheiddoelen voor cement gebaseerde gebouwen en constructies te verwezenlijken en het gebruik van natuurlijke bronnen te verminderen.

De norm heet voluit NEN-EN 197-5 ‘Cement - Deel 5: Portland-composiet cement CEM II/C-M en composiet cement CEM VI’. Hij  is vanaf november 2021 een officiële nationale norm. Conflicterende nationale normen worden in dezelfde periode ingetrokken.

Deze norm is niet geharmoniseerd, waardoor op deze producten geen CE-markering mogelijk is. In de te herziene nationale annex van de Europese betonnorm (NEN-EN 206) de NEN 8005 wordt aangegeven hoe cement uit NEN-EN 197-5 kan worden toegepast in beton.

Reacties

Dominique Feytons - Goijens beton & recycling 14 juni 2022 14:21

Beste, kan u mij wat meer info doorsturen?

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren