Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Nationale Renovatie Prijs voor twee projecten in Rotterdam

15 mei 2009

Las Palmas in Rotterdam heeft de Nationale Renovatie Prijs 2009 gewonnen in de categorie utiliteitsbouw. In de categorie woningbouw ging de prijs naar St. Jobsveem, een voormalig pakhuis dat is getransformeerd naar woonruimte, eveneens in de havenstad. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de eerste editie van de Nationale Renovatie Dag op 13 mei, in het Scheepvaart- en Transportcollege te Rotterdam.

De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door de gelijknamige stichting. Het doel van de Nationale Renovatie Prijs is om de renovatiesector breed te stimuleren om de kwaliteit van renovatieprojecten op een (nog) hoger peil te brengen. Bovendien wil men met de prijs renovatie als ingreepmodel in de bestaande woningvoorraad onder de aandacht brengen van een breed publiek.

  

Winnaar Las Palmas

Juryvoorzitter prof. ing. André Thomsen gaf bij de prijsuitreiking aan dat "de jury is overtuigd door de uitstraling die Las Palmas gekregen heeft, zowel door de specifieke renovatie-ingreep van het oorspronkelijke gebouw, als door de nieuwe opbouw. Het laat prachtig zien hoe de theorie van Richard Florida - van cultuur als aanjager van economische ontwikkelingen - in de praktijk gebracht kan worden, ook in een relatief arme stad als Rotterdam."

 

Voor de 12e editie van de Nationale Renovatie Prijs zijn maar liefst 101 projecten ingezonden, waarvan 47 projecten Woningbouw Renovatie en 54 projecten Utiliteitsbouw Renovatie. "Het aantal inzendingen is toegenomen ten opzichte van de vorige editie. Het algemene niveau van de inzendingen is dat behoudens enkele uitzonderingen bepaald niet verminderd, integendeel

veel ingrepen behoren ondertussen standaard tot de toolbox van ontwerpers en opdrachtgevers", aldus het juryrapport. Nieuw in deze editie van de NRP is dat er ook een Duurzaamheidprijs is uitgereikt. Die eer viel te beurt aan het project Prinses Beatrixlaan in Voorburg. In dit complex met ouderenwoningen zijn dusdanige ingrepen gedaan, dat het energielabel van F naar A of B is gegaan.

 

Het gehele juryrapport is te downloaden op www.nationalerenovatieprijs.nl

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren