Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Liggers fietsviaduct A27 ingehesen

26 oktober 2011

In de nacht van 25 op 26 oktober zijn de betonnen liggers ingehesen voor een fiets- en voetgangersviaduct over de A27. Het gaat om liggers die dienen als dekconstructie. Het viaduct ligt ter hoogte van Bavel. Tijdens de montage heeft de aannemer Dura Vermeer Beton- en Waterbouw Regio Zuid West gebruikgemaakt van vier verkeersstops, waarbij de rijksweg korte tijd is afgesloten.

Het fiets- en voetgangersviaduct wordt in opdracht van de Gemeente Breda gerealiseerd en is bedoeld om Bavel met de nieuwbouwwijk Nieuw Wolfslaar te verbinden. Het maakt ook deel uit van een nieuwe fietsverbinding tussen Breda en Bavel.

Het viaduct bestaat uit twee prefab betonnen voorgespannen randliggers en twee tussenliggers. De randliggers hebben een gewicht van bijna 140 ton per stuk. Deze vier liggers hebben elk een lengte van 47 m, waardoor de overspanning van landhoofd naar landhoofd in één keer wordt gerealiseerd. De totale dekconstructie van de fietsbrug heeft een hoogte van 1,5 m en een breedte van 7 m. Voor het plaatsen van de liggers zijn twee kranen nodig. Aan de ene zijde van de rijksweg is een 500 tons kraan opgesteld en aan de andere zijde een 650 tons kraan. Met behulp van deze kranen zijn de liggers op hun plaats gelegd. Rijkswaterstaat coördineert de gehele manoeuvre.

In de afgelopen maanden zijn aan beide zijden van de rijksweg de hellingbanen voor de fietsers en voetgangers vormgegeven en zijn de landhoofden gerealiseerd.

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren