Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Lievense, LievenseAdriaens en Petersburg Consultants heten voortaan WSP

7 januari 2021

Lievense, LievenseAdriaens en Petersburg Consultants gaan met ingang van 4 januari 2021 verder onder de naam WSP. De naamsverandering is het gevolg van een eerdere fusie met het internationale advies- en ingenieursbureau WSP in 2019.

Wereldwijde expertise

In Nederland zijn voor WSP (partner van Cement) 400 medewerkers werkzaam, verspreid over 10 locaties in het land. Versterkt door de kennis en kunde van 50.000 collega’s beschikt WSP Nederland door de internationale samenwerking nu over een bredere expertise. Enerzijds met de persoonlijke service van een bedrijf met lokale kennis, anderzijds met wereldwijde capaciteit om de meest complexe projecten uit te voeren.

Eric van den Broek, algemeen directeur WSP in Nederland: “Wij zijn ons ervan bewust dat onze oplossingen de leefomgeving en steden van morgen vormen. Leidende thema’s daarin zijn klimaatadaptatie, energietransitie, toekomstgericht bouwen en digitalisering. Het wereldwijde innovatieprogramma Future Ready van WSP daagt onze medewerkers uit om in samenwerking met onze klanten op zoek te gaan naar toekomstbestendige oplossingen. Het is een fantastische aanpak om niet alleen breder te denken over de uitdagingen van morgen, maar die ook onze klanten kan helpen hun perspectief te verbreden. Wij kijken er ontzettend naar uit om als WSP verder vorm te geven aan het landschap in Nederland en daarbuiten.”

Geschiedenis

WSP is een wereldwijd opererend advies- en ingenieursbureau met het hoofdkantoor in Montreal, Canada. Sinds 2019 is Nederland onderdeel van de WSP-familie. WSP Nederland is ontstaan uit fusies en samenwerkingen tussen verschillende bedrijven. In 2013 fuseerden Lievense en CSO tot LievenseCSO en in 2015 werd Bartels toegevoegd aan het bedrijf. In september 2018 gingen LievenseCSO en Bartels samen verder onder de naam Lievense. Het oudste bedrijf is Lievense dat in 1964 werd opgericht door ir. Luc Lievense. In oktober 2019 werd Lievense onderdeel van WSP, net als LievenseAdriaens en Petersburg Consultants. Voor de herkenbaarheid werden de namen afgelopen periode nog naast elkaar gebruikt. Met ingang van 2021 wijzigen ze in WSP.

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren