Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Leidraad duurzaamheid van beton

22 januari 2009

In de bestaande VBC (NEN 6720) wordt uitgegaan van een ontwerplevensduur van constructies van 50 jaar. In de Eurocode 2, die in aantocht is, komen echter levensduren van 80, 100 jaar of zelfs langer aan de orde.

Hoewel nog niet alles bekend is over de duurzaamheid van beton met betrekking tot chloride-geïnitieerde wapeningscorrosie en alle factoren die hierop van invloed zijn, is in CUR-verband een leidraad opgesteld voor het formuleren van prestatie-eisen voor de duurzaamheid van beton. Uitgangspunt is daarbij het Duracrete model voor de duurzaamheid van beton. Dat resulteert in de Leidraad in tabellen voor de minimale betondekking, afhankelijk van ontwerplevensduur, milieuklasse en bindmiddel.

De publicatie bestaat uit 3 delen: de Leidraad zelf, achtergrondinformatie over o.a. de gehanteerde methoden en onzekerheden in parameters, en een deel waarin testmethoden zijn vermeld, voor zover die niet elders eenduidig zijn vastgelegd. De Leidraad zal op de website van CUR Bouw & Infra worden gepubliceerd (zie www.curbouweninfra.nl).

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren