Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

KPCV en Cement slaan handen ineen

5 november 2021

Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) is partner geworden van Cement, kennisplatform over betonconstructies. En dat niet alleen: Cement is ook partner geworden van KPCV. Samen zien beide platforms goede mogelijkheden voor synergie.

Bij de borging van constructieve veiligheid in bouwprojecten spelen diverse ketenpartners een rol. Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) beschrijft borgingsacties voor al die partners. Uitgangspunt is dat ieder bouwproject in grote lijnen dezelfde stappen of 'fasen' doorloopt en dat voor ieder project in essentie dezelfde borgingsacties nodig zijn. De verdeling van de verantwoordelijkheid voor die acties is afhankelijk van de bouworganisatie- of contractvorm.

Kennisportaal Constructieve Veiligheid is de digitale opvolger van het Compendium Aanpak Constructieve Veiligheid, waarvan de laatste editie verscheen in 2011. Aanleiding voor het Compendium was een aantal (bijna-)calamiteiten met bouwconstructies aan het einde van de vorige en het begin van deze eeuw.

Kennis delen
Voor de ontwikkeling van het constructeursvak is het essentieel dat nieuwe kennis en ervaring worden vastgelegd en gedeeld. Voor beton en betonconstructies speelt Cement daarbij al ruim 70 jaar een centrale en onmisbare rol. Constructieve veiligheid is een belangrijk thema op kennisplatform Cement

Met een partnerschap kunnen belangrijke partijen uit de constructeurswereld op structurele basis die kennisdeling via het platform ondersteunen. Behalve dat partners het platform Cement ondersteunen krijgen zij ook enkele aantrekkelijke voordelen, zoals deelname aan het jaarlijkse partneroverleg, flinke korting op Cement-licenties en exposure in het vakblad en op Cementonline.

Bekijk ook het totaaloverzicht van alle partners.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren