Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Tools

Kennistafel: Niet-Lineair Rekenen, de nieuwe standaard voor de constructeur?

13 oktober 2020

De inschrijving is gesloten. We zitten aan het maximaal aantal deelnemers. Heb je interesse in een eventuele volgende kennistafel? Stuur dan een e-mail naar Marjolein Heijmans, m.heijmans@aeneas.nl.

Dankzij geavanceerde niet-lineaire rekentechnieken kan het werkelijke gedrag van constructies beter worden benaderd. Wat zijn hier de voor- en nadelen van? En hoe zorgen we dat dit op een veilige manier gebeurt? Discussieer hierover mee tijdens een tweede kennistafel van Cement. Met een kleine groep vakgenoten bespreken we de ervaringen en de mogelijkheden van deze rekentechniek.

De ontwikkeling van nieuwe, duurzame materialen en technieken zorgt voor een toenemende vraag naar geavanceerde rekenmodellen. De digitalisering in de bouw wakkert dit verder aan. Het gebruik van niet-lineaire eindige-elementenmodellen geeft meer inzicht in het werkelijke constructieve gedrag. Dit draagt bij aan optimalisaties die leiden tot betaalbare, duurzamere en maakbare constructies.

Maar de techniek is complex, bij ondeskundig gebruik zijn fouten snel gemaakt. En kun je de constructieve werking bij het gebruik van dit soort technieken nog wel doorgronden? Daarom is het belangrijk na te gaan voor welke berekeningen je de methode toepast en in welke fase van het project. En als je hem gebruikt, hoe zorg je er dan voor dat dit op een verantwoorde manier gebeurt?

Om hier meer duidelijkheid in te geven organiseert Cement in samenwerking met ABT een kennistafel over dit onderwerp. Met een kleine groep deskundigen bespreken we het thema en wisselen we ervaringen uit.

Deze tweede editie van de kennistafel is onderdeel van een pilot. Aan de hand van de ervaringen gaat Cement kijken of we het kennisplatform in de toekomst uitbreiden met deze kleinschalige evenementen.

Na 11 aanmeldingen sluiten wij de inschrijving. Mocht je interesse hebben om deel te nemen, maar is de inschrijving gesloten, dan kun je een e-mail sturen naar m.heijmans@aeneas.nl. We noteren je op onze reservelijst, bij een afmelding ontvang je alsnog een uitnodiging. Wanneer wij weer een kennistafel organiseren, informeren wij je als eerste.

Voor dit event is een beperkt aantal plaatsen. Helaas hebben we dat inmiddels bereikt. In ieder geval graag tot een volgende keer!

details

Datum & tijd

Dinsdag 13 oktober 2020
10.00 uur - 12.00 uur


Onderwerp

Niet-Lineair Rekenen, de nieuwe standaard voor de betonconstructeur?


Locatie

via Teams


Kosten

Gratis (deze kennistafel is exclusief voor leden, een nieuwsbrieflidmaatschap valt hier niet onder)

In samenwerking met

ABT
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren