Kennisplatform over betonconstructies

K3Delta ontvangt als eerste zand- en grindproducent ter wereld CSC-duurzaamheidsverklaring

vrij 10 nov 2017

Op donderdag 9 november ontving Dammy Evertse, K3Delta-directeur zand en grind, de verklaring uit handen van Arjen van der Drift van Kiwa, Stefan van Uffelen van de Concrete Sustainability Council en Màrie van der Poel en Remco Kerkhoven van de VOBN. VOBN - de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland - is de Regional Scheme Operator (RSO) en vertegenwoordiger van CSC in Nederland. Kiwa is de certificerende instelling. VOBN en Kiwa zijn founding partner van de Concrete Sustainability Council.

K3Delta heeft als eerste zand- en grindproducent ter wereld een CSC-verklaring ontvangen voor al haar vijf zand- en grindlocaties. CSC staat voor Concrete Sustainability Council en is een nieuw, internationaal certificatiesysteem dat in Nederland het keurmerk Beton Bewust vervangt. Met de CSC-verklaring kan K3Delta aantonen dat zij op een verantwoorde, duurzame manier zand en grind wint voor de productie van beton. Steeds meer betonproducenten hebben een CSC-certificaat, maar er was tot nu toe nog geen grondstoffenproducent met een CSC-verklaring.

Meer waarde voor betonproducenten

CSC beoordeelt de impact van het productieproces van bedrijven op milieu-, sociale en economische aspecten. Betonproducenten kunnen op eigen kracht maximaal een zilver CSC-certificaat halen. Voor een goud- of platinum certificaat hebben zij hun leveranciers van cement, zand en grind nodig. Door de CSC-verklaring kan K3Delta daarbij helpen. Betonproducenten kunnen met een goud- of platinum certificaat extra punten halen bij beoordelingssystemen voor aanbestedingen.

K3Delta-directeur Dammy Evertse: “Het is geweldig om de eerste zand- en grindproducent te mogen zijn die de CSC-verklaring ontvangt. Het duurzaam winnen van onze grondstoffen is voor ons een vanzelfsprekendheid, maar ook om dat met aandacht voor de omgeving te doen. Beide aspecten vormen een belangrijk onderdeel van de CSC-toetsing. Wat dat betreft toont het aan wat wij altijd al wisten, maar het is heel mooi dat dat nu ook via deze verklaring is vastgelegd.”

Stefan van Uffelen van het Concrete Sustainability Council: “Wij feliciteren K3Delta van harte met het behalen van de CSC-verklaring. Hiermee levert K3Delta een hele mooie bijdrage aan het verduurzamen van de betonketen. CSC moet de standaard gaan worden voor projecten waarin beton wordt toegepast. We hopen dan ook dat dit grote navolging krijgt in de sector.”

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Mis het niet!

Martinus van de Ruitenbeek komt spreken op de Softwaredag

Lees zijn bio

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren