Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Instroom en uitstroom

Hoofdredactioneel Cement 2023/7 Max Hendriks - 9 november 2023

In een van onze laatste redactievergaderingen ging het over de populariteit van het vak constructeur. Een lezer maakte zich hier zorgen om, aangezien er minder instroom is en er meer constructeurs stoppen met het vak. Meer dan genoeg reden om ambassadeurs van het constructeursvak in dit nummer het woord te geven. Constructeur van het jaar Hans de Wit en Koploper Duurzaamheid Niki Loonen vertellen over de uitdagingen in de bouw voor constructeurs.

Dat het constructeursvak heel breed en uitdagend is blijkt weer eens uit de grote variëteit van artikelen in dit nummer. Laat ik inzoomen op de rekenrubriek, waarin veel energie wordt gestoken. Niet alleen door de opstellers van de rekenvoorbeelden, maar ook door de soms wel vijf verschillende experts die een artikel reviewen en er de tijd voor nemen om verkeerde aannamen eruit te halen, en de juiste nuanceringen aan te brengen. Het hele proces is daarmee een bewijs van ontzettend veel liefde voor het vak van constructeur.

In deze 75ste jaargang laat ik in mijn hoofdredactioneel anderen aan het woord. Dit keer Ashleigh Groos, een exponent van de nieuwe instroom: “Het vakblad Cement heb ik leren kennen door mijn studie, Civiele Techniek aan de Haagse Hogeschool. Tijdens deze studie werd door docenten geadviseerd een studentenlicentie aan te vragen. Dit heb ik destijds gedaan, maar weinig tijd genomen om het daadwerkelijk in zijn geheel door te nemen. Tot ik tijdens mijn afstuderen gevraagd werd of mijn afstudeeronderwerp niet interessant zou zijn voor een artikel in Cement. En zo geschiedde! Het is mooi dat Cement deze kans biedt aan beginnende constructeurs. Ik vind het blad een goede manier van kennis delen over beton. Er worden onderwerpen aangesneden waar ik zelf niet bij stil sta of nog niets van wist. Het is een leerzaam blad dat zeker nu in mijn aandachtsveld blijft!”.

Ik heb hier niets aan toe te voegen.

Lees alle artikelen van deze editie of bekijk het hele nummer.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren