Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Innovaties gevalideerd door Betoninnovatieloket

24 november 2021

Om innovaties in de betonsector te versnellen, onder meer op het gebied van duurzaamheid, is het Betoninnovatieloket opgericht. Het is een plek waar innovatieve betonproducten door deskundigen kunnen worden gevalideerd. Het Betoninnovatieloket is een initiatief van opdrachtgevers en marktpartijen, verbonden aan het Betonakkoord. Inmiddels is de eerste innovatie in behandeling.

Het Betoninnovatieloket geeft een onafhankelijk oordeel over de geclaimde prestaties van producten. Onzekerheden over deze prestaties, die toepassing binnen de infrastructuur en bouwsector in de weg staan, worden hiermee beperkt. Het kan gaan om beton of betonproducten voor zowel woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur als industrie.
Als het product gevalideerd is, krijgt het een certificaat en wordt deze vermeld bij het loket. Eenmaal gevalideerd kan het product bij meerdere opdrachtgevers worden toegepast en in aanbestedingen worden aangeboden.

Verschil met CROW-CUR Aanbevelingen

De beoordeling van innovaties door het Betoninnovatieloket is specifiek gericht op het product van één leverancier en heeft dus een andere status dan beoordeling van innovaties die generiek op een verzameling van gelijksoortige producten gericht is. Dit laatste vindt plaats volgens de procedure voor het opstellen van een CROW-CUR Aanbeveling. Op www.crow.nl staat een tabel waarin op meerdere aspecten de verschillen tussen het Betoninnovatieloket en CROW-CUR Aanbeveling zijn aangegeven.

Innovaties aanmelden?

Bedrijven die nieuwe innovaties willen aanmelden, kunnen op de website van het Betoninnovatieloket een aanmeldformulier downloaden.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren