Kennisplatform over betonconstructies

Huzarenstukjes - Hoofdredactioneel Cement 2019/3
Dick Hordijk

ma 27 mei 2019
artikel

Ik ben geen groot voetbalfan, maar gisterenavond (8 mei) heb ik wel naar de halve finale van Ajax in de Champions League gekeken. Ik vind het een huzarenstukje hoe Ajax in de voorgaande rondes diverse grote internationale teams heeft uitgeschakeld. En wat waren ze dichtbij de finale! Helaas haalde de tegenstander ook een huzarenstukje uit door in de tweede helft, met het beslissende doelpunt in de laatste seconde, sterk terug te komen.

Over huzarenstukjes gesproken, is dat ook niet wat nogal eens van de constructeur wordt gevraagd? Vaak komt die in een spagaat tussen enerzijds een logisch en economisch constructief ontwerp en anderzijds architectonische eisen of functionele wensen van de opdrachtgever. In dit nummer, met na het afwijkende jubileumnummer weer veel gebruikelijke projectbeschrijvingen, blijkt ook weer dat vaak het constructief ontwerp in sterke mate wordt bepaald door eisen en/of voorwaarden van opdrachtgevende partijen en/of ruimtelijk ontwerpers.

Er is aandacht voor bruggen voor auto-, bus- en fietsverkeer en de jonge constructeurs stapelen er deze keer op los in hun rubriek ‘Rekenen in de praktijk’, waarbij wordt ingegaan op de detaillering van de aansluitingen van een vloer en balk gelegen tussen boven elkaar gelegen kolommen.

Sorry hoor, maar ik kan het niet laten om de al 70 jaar niet aflatende kwaliteit van ons mooie platform Cement toch ook een huzarenstukje te noemen. Ben je het daarmee niet (of juist wel) eens reageer dan maar. Dan krijg ik eindelijk ook eens post op het onderstaande e-mailadres :-)!

Ik wens je veel lees- en kijkplezier en kijk uit naar de Champions League finale van 2020 met een Nederlandse ploeg!

Lees alle artikelen van deze editie of bekijk het hele nummer.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren