Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Hoogste punt kantoortoren IJDock

10 oktober 2011

Op 12 oktober bereikt het nieuwe onderkomen van onder andere de Dienst Waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) als eerste gebouw op IJDock het hoogste punt. Dura Vermeer Bouw Amsterdam realiseert in opdracht van ASR Vastgoed Ontwikkeling de kantoortoren op IJDock.

IJDock is het nieuwe anker aan het IJ, zo’n 500 m ten westen van het Centraal Station in Amsterdam. Het wordt een modern, kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied met grootstedelijke voorzieningen waar partners als de Rijksgebouwendienst (RGD) in investeren. De RGD is nauw betrokken bij de huisvesting van het Openbaar Ministerie, het gerechtshof Amsterdam en het KLPD. Het eiland van ongeveer 180 x 60 m groot omvat in totaal zo’n 89.000 m² bruto vloeroppervlakte.

Het kantoorgebouw op IJDock is van de hand van architect Mikel van Gelderen van Zeinstra van Gelderen Architecten, Amsterdam. Naast de 3.400 m² voor de Dienst Waterpolitie, is er circa 5.800 m² beschikbaar voor de markt, zoals advocaten- en consultancykantoren.

Logistieke uitdaging

Vooral logistiek is dit project een grote uitdaging. Naast de te bouwen oppervlakte en de bouwwegen is er zo goed als geen bouwterrein beschikbaar. Ook zijn gelijktijdig nog twee andere aannemers bezig met de bouw van de andere vier gebouwen op dezelfde ondergrond. Er is één op- en afrit op het terrein. Daarnaast wordt halverwege de bouw de inrichting van het openbaar gebied op en rond het terrein uitgevoerd en worden er twee verschillende havens aangelegd. Het kantoorgebouw wordt naar verwachting derde kwartaal 2012 opgeleverd.

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren