Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Hoofdletter C - Hoofdredactioneel Cement 2020/5

Dick Hordijk - 19 augustus 2020

Als ik zeg "de hoofdletter C", dan denkt u in deze tijd waarschijnlijk (net als ik) maar aan één ding: het Coronavirus en hoe dat ons privéleven en ons werk beïnvloedt. Hopelijk bent u zelf ontsnapt aan besmetting. Maar in onze werkomgeving hebben we de impact al gemerkt of zullen we de impact nog gaan voelen, ik hoop niet al te erg.

Maar nee, met de hoofdletter C refereer ik aan iets heel anders: in Amsterdam is de voormalige Diamantbeurs, een rijksmonument, grondig gerestaureerd en omgedoopt tot ’Capitol C’. In Bouwen met Staal is gepubliceerd over de parametrisch ontworpen glazen dome die boven op het dak is geplaatst. Maar dat is slechts een deel van het complexe werk dat daar heeft plaatsgevonden. Wij leggen de nadruk op de betonconstructie: het herstellen en versterken van bestaande kolommen en funderingen en bovendien ’nog even’ een vier meter diepe kelder onder het gebouw maken.

En de hoofletter C staat natuurlijk ook voor Cement.

Cement zou Cement niet zijn zonder vaste onderdelen: zoals de column (deze keer weer verzorgd door de voorzitter van de Betonvereniging), de twee Talenten van het Jaar 2019 (voor de laatste keer) en Beton in beeld (met de uitbreiding van het Kennedy Center in Washington).

Cement zou Cement niet zijn als we geen aandacht zouden besteden aan onderzoek: dit keer zowel aandacht voor een afstudeeronderzoek naar een rekentool voor het beoordelen van trillingen van gebouwen, als voor een promotieonderzoek naar eigenspanningen en microscheurvorming, door één van de oudste promovendi.

Cement zou Cement niet zijn als we geen aandacht zouden besteden aan nieuwe normen en wat die voor onze ontwerppraktijk betekenen: dit keer is vermoeiing van wapening het thema.

Cement zou Cement niet zijn als we geen aandacht zouden besteden aan projecten: dit keer, naast ’Capitol C’ aandacht voor de creatieve ingenieurs van ipv Delft en hun ontwerp van een gekromde, voorgespannen fietsbrug.

Ook deze keer weer een compleet aanbod aan interessante kopij over constructies in beton. Veel leesplezier!

Lees alle artikelen van deze editie of bekijk het hele nummer.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren