Kennisplatform over betonconstructies

Het belang van goed betononderwijs
Dick Hordijk

vrij 22 maart 2019
artikel

In dit jubileumnummer van Cement met visies op diverse fronten gerelateerd aan construeren in beton, kan natuurlijk een bijdrage over onderwijs niet ontbreken. Hoewel ik van mening ben slechts beperkt zicht te hebben op het totale speelveld van betononderwijs en op nieuwe onderwijsvormen, en de timing met mijn vertrek van de TU Delft per afgelopen 1 maart misschien wat ongelukkig is, deel ik in dit artikel een aantal van mijn waarnemingen en ideeën over betononderwijs.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

Fred van Geest 08 april 2019 11:28

Het artikel is te veel geënt op de situatie in het wetenschappelijk onderwijs en op het constructieve aspect. Er is te weinig aandacht voor de opleidingen van de Betonvereniging en Vereniging Bouwen met Staal, waarbij praktijk en onderricht hand in hand gaan en waarbij veel leraren betrokken zijn die met beide benen in de praktijk staan. Deze opleidingen leveren betontechnici af, die in de constructeurspraktijk zeer gewaardeerd worden, temeer daar met de combinatie werken-leren de cursisten niet alleen midden in de praktijk staan, maar ook bewezen hebben deze combinatie aan te kunnen. Natuurlijk is wetenschappelijk onderzoek belangrijk en promoveren ook, maar de beschikbaarheid van goede, praktische betontechnici ook! Een hechte samenwerking tussen cursorisch en niet-cursorisch onderwijs op alle niveau's is mijn inziens dan ook de sleutel tot het leggen van een stevig fundament onder goed betononderwijs, op alle niveaus en voor alle deelgebieden (constructief -technologisch en uitvoeringstechnisch). Fred van Geest.

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren