Kennisplatform over betonconstructies

Hering ontwikkelt gevelsysteem van grote gordijnplaten met textielbeton

woe 17 dec 2008

Samen met het instituut voor massieve bouw van de RWTH Aken ontwikkelt Hering in het kader van een door het Ministerie van Economische Zaken van de Bondsrepubliek Duitsland gestimuleerd onderzoeksproject een gevelsysteem van grote, met textiel gewapende gordijngevelelementen.

De elementen met een hoogte van 5,00 m en een breedte van 2,50 m zijn slechts 35 mm dik. Bij de ophangpunten is telkens een extra 70 mm dik verbindingsstuk geplaatst dat dient voor het opnemen van de transportankers en de ophangconstructie. Om de dunwandige, betonnen prefab elementen na het transport met hun hoogte van 5,00 m op de definitieve positie bij het gebouw te brengen werden zij op de bouwplaats 90 graden gedraaid.

 

Dit gevelsysteem werd in de zomer bij de nieuwe testhal van de RWTH Aachen toegepast. In het gebouw zelf is een testpers voor grote testen geïnstalleerd. Door deze hydraulische pers kunnen krachten tot maximaal 500 to worden gegenereerd. Deze installatie kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor draagkrachttesten bij zware brugdekdragers.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Inschrijving geopend!

Je kunt je nu aanmelden voor de online Softwaredag op 28 oktober

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren