Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Heijmans opent nieuw laboratorium

18 mei 2009

Op maandag 18 mei heeft Heijmans zijn nieuwe laboratorium in Rosmalen geopend. Het lab is voor Heijmans het centrale punt voor onderzoek, ontwikkeling en testen van grondstoffen, materialen en producten. De vernieuwing van deze voorziening past binnen het streven van Heijmans naar innovatie, duurzaamheid en kwaliteit. Met de nieuwbouw en inrichting van het laboratorium is een investering van ongeveer ? 2 miljoen gemoeid.

Het laboratorium is een onderdeel van Breijn, de ingenieurs- en adviesdiensten van Heijmans Infra. Breijn is het kenniscentrum waarin alle expertise van Heijmans Infra op het gebied van infrastructuur is samengebracht. Expertise op het gebied van producten en materialen zoals asfalt, beton, funderingsmaterialen, kunstgras, voegconstructies en cementgebonden materialen. Maar ook op het gebied van geodesie, grootschalige- en stedelijke infra.

 

Het lab voldoet aan de nieuwste en strengste regelgeving en geeft Heijmans extra ruimte voor de ontwikkeling en het testen van materialen en toepassingen. Bij het ontwerp en realisatie is veel aandacht besteed aan arbo- en fijnstofvoorzieningen. Het gebouw is bijna volledig door Heijmans-bedrijven gebouwd. Het laboratorium zorgt ervoor dat Heijmans tot de top van de wegbouwkunde in Nederland blijft behoren, onder andere door een unieke installatie genaamd RSAT (Rotating Surface Abrasion Test) voor het testen van asfaltslijtage onder alle omstandigheden.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren