Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Geslaagd experiment

Brush House, Melbourne, Australië Kirsten Hannema - 12 oktober 2022

Met in het werk gestort beton bouw je eigenlijk dubbel: het echte, betonnen gebouw en de houten mal, die je weggooit. Voor het particuliere woonhuis Brush House in Melbourne zocht Leeton Pointon Architects naar een meer duurzame manier om dat beeld te creëren: spuitbeton op een 'gewapende' houten gevelconstructie. Deze methode wordt wel gebruikt voor parkeerkelders, en is snel en goedkoop; belangrijk omdat het budget voor het huis beperkt was. Bij parkeergarages wordt het beton gepolijst, de architecten kozen er juist voor om de textuur van het materiaal te tonen.

Projectgegevens

Project: Brush House, Melbourne, Australië, 2020
Opdrachtgever: privaat
Ontwerp: LeetonPointon
Uitvoering: LBA Construction Group
Constructieadvies: Clive Steele Partners

Oesterschelp

Voor het ontwerp van het Brush House lieten de architecten zich inspireren door het typisch Australische brush fence dat rond het kavel staat, gemaakt van lange ‘bezemtakken’, met een rustieke look. Het idee van het huis, dat op een hoek staat, is dat het geen voor- en achterkant heeft, maar zich presenteert als een vloeiende vorm die zich met een aantal grote bogen opent naar de weelderig begroeide tuin. Een huis als een oesterschelp, dat beschutting biedt tegen de elementen terwijl de sfeer van het interieur, afgewerkt met hout, stuukwerk en tegels, juist zacht en warm is.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Brush House, Melbourne, Australië (foto: Dianna Snape)
Brush House, Melbourne, Australië (foto: Dianna Snape)
x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren