Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Gelezen in Structural Concrete 25/1

Nederlandse samenvatting van een selectie papers - 10 mei 2024

Structural Concrete Vol. 25/1 (februari 2024) bevat een variatie aan papers. Van een selectie van de voor Cement-lezers meest interessante staat in dit artikel een Nederlandstalige samenvatting.

Rubriek Structural Concrete

Één van de meest toonaangevende internationale vakbladen over betonconstructies is Structural Concrete (SC). SC is het officiële, peer reviewed journal van fib (The international federation for Structural Concrete). Cement plaatst een korte Nederlandstalige samenvatting van een selectie van voor Cement-lezers interessante papers uit ieder nummer van SC (verschijnt 6x per jaar).

De volledige papers zijn beschikbaar op onlinelibrary.wiley.com (gratis voor leden van fib).

Categorisering formules scheurwijdte en scheurafstand

In de afgelopen eeuw zijn ruim honderd formules ontwikkeld om de scheurwijdte en scheurafstand in gewapende en voorgespannen betonelementen te berekenen. Om een beeld te krijgen van welke formules het meest accuraat zijn, is uitgebreid vergelijkend onderzoek nodig. Dit onderzoek loopt momenteel op de TU Eindhoven en is mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat. In dit onderzoek is voorgesteld om de in totaal 130 formules eerst te categoriseren. Deze categorisering is gebaseerd op hun toepasbaarheid, representatie van scheurpatronen en achtergrond. Zo wordt een overzicht gegeven van de verschillende aannames en toepassingsgebieden voor het beschrijven van scheurpatronen. De categorisering is zo opgezet dat toekomstige formules of andere bestaande formules, bijvoorbeeld voor andere toepassingen, er ook in op te nemen zijn.

Zodra de uiteindelijke resultaten van het vergelijkend onderzoek bekend zijn, wordt er een uitgebreid artikel gepubliceerd in Cement.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren