Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Gelezen in Structural Concrete 24/4

Nederlandse samenvatting van een selectie papers - 20 september 2023

Structural Concrete Vol. 24/4 (augustus 2023) bevat een variatie aan papers, met als speciaal thema een vooruitblik op fib Model Code for Concrete Structures 2020 (MC2020). Van een selectie van de voor Cement-lezers meest interessante papers uit dit nummer staat in dit artikel een Nederlandstalige samenvatting. 

Rubriek Structural Concrete

Één van de meest toonaangevende internationale vakbladen over betonconstructies is Structural Concrete (SC). SC is het officiële, peer reviewed journal van fib (The international federation for Structural Concrete). Cement plaatst een korte Nederlandstalige samenvatting van een selectie van voor Cement-lezers interessante papers uit ieder nummer van SC (verschijnt 6x per jaar).
De volledige papers zijn beschikbaar op onlinelibrary.wiley.com (gratis voor leden van fib).

fib Model Code 2020: vooruitgang in nieuwe en bestaande constructies

Er is een nieuwe editie van de fib Modelcode voor betonconstructies: Model Code 2020 (MC2020). Hij is juni goedgekeurd door de General Assembly van fib en komt binnenkort beschikbaar voor leden van fib. MC2020 heeft betrekking op zowel nieuwe als bestaande betonconstructies. Naast het ontwerp van nieuwe constructies, wordt aandacht besteed aan onder meer de beoordeling, versterking en levenscyclusbeheer (LCM) van bestaande betonconstructies.

MC2020 speelt in op de noodzaak drempels voor de ontwikkeling van nieuwe betonnen constructiematerialen te beperken. Dat geldt ook voor de drempels die er zijn bij het ontwerp en het levenscyclusbeheer van bestaande constructies. Dit alles om tegemoet te komen aan de behoefte aan CO2-arme constructies en dus de impact op het klimaat te reduceren.

MC2020 richt zich op de vooruitgang die is geboekt op een breed scala aan onderwerpen, waaronder die met betrekking tot constructieve ontwerp- en analysemethoden, seismische ontwerp- en beoordelingsprocedures, duurzaamheid, monitoring, ontwerpen op levensduur, beoordeling gedurende de gebruiksfase en levensduur verlengende maatregelen.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren