Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Gedachtegoed Geïntegreerd Bouwen overgedragen

Stichting STABU wil verdere stappen ondernemen op het gebied van gestructureerde informatie-overdracht in de bouw 19 december 2008

Met het officieel ondertekenen van de overeenkomst door de voorzitter van het bestuur van de Stichting Geïntegreerd Bouwen (GB), de heer ir. A.C.W. Sip en de algemeen directeur van de Stichting STABU, de heer ir. M.L.A.M. van Hezik is het gedachtegoed van GB overgedragen aan STABU.

Hierbij is in overweging genomen dat STABU verdere stappen wil ondernemen op het gebied van gestructureerde informatie-overdracht in de bouw, waaronder grafische informatie èn het reeds in juni 2007 voor beheer en exploitatie aan STABU overgedragen door GB ontwikkelde GB CadAfsprakenStelsel. STABU neemt op zich dit verder uit te dragen en te ontwikkelen. De Stichting Geïntegreerd Bouwen wordt opgeheven, maar de naam leeft voort in het GB-CadAfsprakenStelsel, het GB CAS.

Ontwikkelingen

Het GB CAS is primair bedoeld voor gestructureerd tekenwerk van 2D CAD-tekeningen en informatie-uitwisseling. In de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van CAD-tekenen. Niet alleen de ontwikkeling van nieuwe technieken en inzichten, maar ook het driedimensionaal tekenen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Denk daarbij ook aan object georiënteerd tekenen.

Huidige versie GB CAS

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren