Kennisplatform over betonconstructies

Gebouwen in Rotterdam worden nog hoger

di 22 okt 2019

Niet 200 m maar 250 m is de grens die Rotterdam gaat stellen aan hoogbouw. Dit staat in de nieuwe Hoogbouwvisie 2019 die het college heeft gepresenteerd.

Momenteel kent Rotterdam in de binnenstad één hoogbouwzone. De as hiervan loopt grofweg vanaf het Centraal Station, via de Coolsingel, tot aan het Wilhelminaplein. De maximumhoogte voor hoogbouw langs deze as was eerst 200 m. Deze grens wil het college nu verhogen naar 250 m. Op een belangrijk punt in die zone wordt nu gebouwd aan De Zalmhaven, die met 215 m de hoogste woontoren van de Benelux wordt.

Naast deze zone in de binnenstad komen er drie nieuwe locaties bij: Hart van Zuid, de Alexanderknoop en Feyenoord City. Hier mogen gebouwen komen van maximaal 150 m hoog.

Aantrekkelijke plinten

In de hoogbouwvisie besteedt het college ook aandacht aan de maatschappelijke functie van hoogbouw. Zo moet de omgeving profijt hebben van de nieuwe projecten en moet er 'leven' op straat zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat de onderste verdiepingen, de ‘plint’, er aantrekkelijk uitzien met winkels, horeca en sportvoorzieningen.

Thema hoogbouw

Binnenkort verschijnt een dubbeldik themanummer over hoogbouw met ook aandacht voor De Zalmhaven en de visie van AM op hoogbouw. AM is samen met Amvest de ontwikkelaar van De Zalmhaven. Een aantal van de artikelen staan nu al online.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Inschrijving geopend!

Je kunt je nu aanmelden voor de online Softwaredag op 28 oktober

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren