Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

"Form follows sustainability als basis voor het ontwerpproces"

In gesprek met de Constructeur en het Talent van het Jaar 2021 Bob Gieskens - 12 december 2021

Mathew Vola en Joris Hesselink zijn verkozen tot Constructeur en Talent van het Jaar. Dat maakte Juryvoorzitter Noortje de Geus bekend tijdens Building Holland 2021. Walter Spangenberg ontving de oeuvreprijs. Na de uitreiking ging die laatste in gesprek met de gelauwerden, aangevuld met de winnaars van vorig jaar Arjan Habraken en Marijn Bruurs en met runner-up Rick Titulaer.

De jury over Constructeur van het Jaar Mathew Vola

Mathew Vola studeerde in 2001 af in Structural Engineering aan de TU Eindhoven. Van 2001 tot 2005 werkte hij bij DHV en sinds 2007 bij Arup. Daar is hij teamleider Property. Vola was nauw betrokken bij onder meer de 158 m hoge New Orleans in Rotterdam, bij de in hout en beton opgetrokken woontoren Elements in Amsterdam en bij HAUT (foto 2), het hoogste houten hybride woongebouw van Nederland. De jury was zeer overtuigd in haar keuze voor Vola: “Een zeer ervaren ontwerpend constructeur, projectleider en projectdirecteur met een aansprekend portfolio van projecten, zowel in Nederland als daarbuiten, met een bijzondere voorliefde voor hoogbouw en andere grootschalige constructies. Hij kwam al vroeg in aanraking met parametrisch ontwerpen en heeft daarmee aansprekende, innovatieve concepten ontworpen.” De jury is lovend over de wijze waarop Vola digitale technologie inzet voor verduurzaming, maar ook voor het leefcomfort van gebouwen en zijn omgeving. En over de manier waarop hij dit alles enthousiast uitdraagt, waarbij hij alle middelen en kanalen gebruikt, van lezingen, interviews in landelijke media tot wetenschappelijke publicaties.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren