Kennisplatform over betonconstructies

Fenixloodsen I wint Future Projects awards 2019

woe 27 maa 2019

Het project Fenixloodsen I in Rotterdam heeft de Future Projects Awards 2019 gewonnen. De internationale prijs werd tijdens de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes uitgereikt.

Het project won de Award in de categorie Old & New, vanwege de manier waarop historie en elementen van de oude overslagloods zijn verweven met de realisatie van bijzondere appartementen en commerciële ruimtes.

Een internationale vakjury verkoos het project als winnaar van de prestigieuze prijs, dat daarmee inzendingen uit onder meer Toronto, Hamburg, Stockholm en Shanghai achter zich liet. Heijmans startte eind 2015 met de bouw en transformatie van Fenixloods I en werkt bij het project samen met architect Robert Winkel van MEI Architecten en de gemeente Rotterdam.

Over de Fenixloodsen
De ruim 100 jaar oude Fenixloodsen liggen tussen de Rijnhaven, de Rijnhavenbrug en Veerlaan en kennen een zeer bewogen geschiedenis. Vroeger werden deze loodsen gebruikt als opslag voor bagage van pioniers die via de Holland-Amerika Lijn naar Amerika emigreerden. In en op Fenixloods I worden in totaal 212 woningen gerealiseerd, waarvan 78 vrije sector huurwoningen en 134 koopwoningen.

De Fenixloods, foto: Mei Architects

Uitdagingen van Fenix I

De ondersteuningsconstructies van Fenix I  waren alles behalve standaardwerk. In Betoniek Vakblad verscheen onlangs een artikel hierover.

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

NIEUWE SERVICE

Een mailtje ontvangen bij verschijning van een nieuwe CUR-aanbeveling? 

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren