Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Eerste 3D-betongeprinte huis in Milaan [Video's]

24 april 2018

Op de designbeurs Salone del Mobile in Milaan is voor het eerst in Europa een huis volledig 3D-betongeprint. CLS-Architecten, Arup en CyBe zorgden ervoor dat het project in goede banen verliep.

Het huis met een oppervlak van 100 m², dat druk wordt bezocht door geïnteresseerden, is geprint met een printer van het Osse bedrijf Cybe. De wanden zijn beton geprint, de ramen, het dak, en de vloer zijn van standaardmaterialen gemaakt en naderhand aangebracht. Ook het interieur van het huis is niet geprint. 

Het huis is in 46 uur geprint. Het bestaat uit 35 modules, elke module is ter plekke in 60-90 minuten geprint. Het huis is zo ontworpen dat het makkelijk kan worden verplaatst naar een andere locatie. Nu de Milanese designbeurs is afgelopen, wordt het huis van 100 m² weggehaald van Piazza Cesare Beccaria waar het nu staat. Het is daarna op een andere locatie nog te bewonderen. 

 

Foto: Luca Orlandini.

Foto: Giorgio Giunta

Foto: Giorgio Giunta

Foto: Luca Orlandini

Foto: Luca Orlandini


CLS Architecten en Arup hebben de printrichels bewust duidelijk zichtbaar gelaten in het huis. De architecten zijn van mening dat het de woning meer karakter geeft, daarbij groeien planten zo makkelijker tegen het huis aan. Ook is duidelijk te zien dat er veel ronde vormen zijn gebruikt, met allemaal verschillende krommingen.. Op die manier is optimaal gebruikgemaakt van de voordelen van betonprinten. Wanneer op traditionele manier in ronde vorm wordt gebouwd, neemt dit veel meer tijd in beslag. Ook is het 3D-betonprinten een duurzaam alternatief. Het is een mogelijkheid gerecycled beton te gebruiken. 

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren