Kennisplatform over betonconstructies

Eerste 0-op-de-meter brug geopend

di 4 jun 2019

De nieuwe Boekelosebrug en de Laan Hart van Zuid zijn afgerond en de afgelopen week opengesteld voor het verkeer. Het door Dura Vermeer gerealiseerde traject van ongeveer 700 m vormt het laatste deel van de nieuwe Laan Hart van Zuid, die de ontsluiting vormt van het nieuwe stadsdeel Hart van Zuid met het centrum van Hengelo en de A35.

Kenmerkend onderdeel van de brug is de leuning die de contouren van de brug vormt. De leuning is uitgevoerd met 662 LED-lichtpuntjes die de brug 's avonds verlichten. Het energieverbruik van de brug wordt gecompenseerd door de in het wegdek van de brug geïntegreerde zonnepanelen waarmee de brug de eerste 0-op-de-meter-brug vormt.

Naast het innovatieve ontwerp van de brugconstructie en de zonnepanelen in het wegdek, is de leuning van de brug voorzien van een milieuvriendelijke en CO2-uitstoot besparende Low Baked Poedercoating. Daarnaast is bij de bouw van de brug gebruikgemaakt van innovatieve technieken waaronder Engineer and Build in Mixed Reality (EBMR) die het mogelijk maakt om het 3D/BIM-model van de brug met behulp van een Hololens in de ‘echte wereld’ te projecteren.

van de brug met behulp van een Hololens in de ‘echte wereld’ te projecteren.

Feestelijke opening
De brug en Laan Hart van Zuid worden op 14 juni a.s. om 15:00 uur officieel en feestelijke geopend door de Gemeente Hengelo.

Bron: Dura Vermeer

Timelapse invaren Boekelosebrug
De brug werd vorig jaar op zijn plek gelegd, hoe dit eraan toe ging zie je in onderstaande video.

Bruggen en viaducten

Meer lezen over bruggen en viaducten en hoe deze op hun plek worden gelegd?

lees meer

Bron: Dura Vermeer

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren