Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Duits eredoctoraat voor Walraven

23 september 2009

Professor Joost Walraven van de faculteit Civiele techniek en Geowetenschappen heeft in juli een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit van Kassel. Volgens de Duitse universiteit heeft Walraven ?vele jaren bijgedragen aan de kennis en het onderzoek op het gebied van bouwen met beton. Zijn wetenschappelijke werk van topniveau en zijn wereldwijd gewaardeerde commitment in internationale comités hebben aanzienlijk bijgedragen aan de erkenning van beton als één van de innovatieve high performance materialen van dit moment.?

Prof.dr.ir. J.C. Walraven is in 1972 afgestudeerd als civiel ingenieur aan de toenmalige Technische Hogeschool Delft en promoveerde daar in 1980. Daarna werkte hij tot 1985 bij Corsmit Consulting Engineers in Den Haag. Van 1985 tot 1989 was hij hoogleraar aan de Technische Universiteit in Darmstadt. In 1988 werd hij benoemd tot hoogleraar bouwconstructies in de (toenmalige) Faculteit der Civiele Techniek in Delft.

Professor Walraven heeft op velerlei gebied onderzoek verricht maar de laatste 10 jaar concentreert hij zich op ontwikkeling van nieuwe bteontypes zoals hogesterktebeton, zelfverdichtend beton en high performance vezelversterkt beton. Hij is auteur en medeauteur van 350 publicaties in wetenschappelijke tijdschriften, vakbladen en op conferenties. Verder was hij onder meer president van de International Concrete Federation FIB (2000-2002) en ontving hij de leermeesterprijs 2004 van het Universiteitsfonds Delft.

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren