Kennisplatform over betonconstructies

Berekenen van drukdiagonalen in wandliggers
Rekenen in de praktijk (11)
Jorrit van Ingen

woe 5 februari 2020
artikel

NEN-EN 1992-1-1 kent twee mogelijkheden voor het berekenen van drukdiagonalen in wandliggers: met behulp van de buigtheorie (paragraaf 6.1 en 6.2) of met staafwerkmodellen (paragraaf 6.5). Eerstgenoemde is iets eenvoudiger uit te voeren, maar is door beperkingen in de hellingshoek niet altijd geschikt. Staafwerkmodellen bieden meer mogelijkheden en kunnen de grens opzoeken. In sommige gevallen blijkt het zelfs nodig de effectieve breedte van de drukdiagonaal te vergroten.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

Justus Haasjes - SWINN BV 12 februari 2020 15:54

de wand is waarschijnlijk veel hoger dan 9m, misschien wel 30m. Kun je dat invoeren en beoordelen? Welke gevolgen heeft dat voor de helling van de diagonaal? De wand zal in de richting loodrecht op het vlak moeten worden gecontroleerd op partiele instabiliteit. Heb je de diagonaal ook berekend als gewapende doorsnede? Heb je de imperfecties en stabilteit in het vlak ook beoordeeld?

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren